Nogomet

Maroko ostaje domaćin Svjetskog klupskog prvenstva

Borna Rupnik • četvrtak, 21.08.2014.
Maroko ostaje domaćin Svjetskog klupskog prvenstva

Svjetsko klupsko prvenstvo ipak će se održati u Maroku, potvrdila je FIFA, koja tvrdi da epidemija ebole neće ugroziti natjecanje.

Od 10. do 20. prosinca ove godine vodit će se bitka za klupskog prvaka svijeta, a domaćin turnira ostat će Maroko, kako je bilo i planirano.

U proteklom se razdoblju razmatrala promjena domaćinstva, s obzirom na epidemiju ebole u Africi, no FIFA je odlučila kako nema razloga za paniku.

"Zdravlje igrača, dužnosnika i navijača prioritet je na svakom Fifinom natjecanju. Kako prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije nije bilo zabilježenih slučajeva ebole u Maroku, nema razloga mijenjati domaćina natjecanja. Ukoliko se situacija promijeni, kontaktirat ćemo klubove", stoji u priopćenju.

Plasman na Svjetsko klupsko prvenstvo zasad su izborili marokanski prvak Moghreb Tetouan, europski prvak Real Madrid, prvak Oceanije Auckland City, južnoamerički prvak San Lorenzo i prvak Sjeverne i Srednje Amerike Cruz Azul. Odluka o afričkom i azijskom prvaku past će početkom studenoga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!