Europska liga, kvalifikacije, 4. pretkolo, 21.08.2014, 19:15 h, Ploiesti, Ilie Oana
Suci: Daniele Orsato, Lorenzo Manganelli, Nicola Nicoletti (Italija)
Petrolul
Petrolul
Toto Tamuz 45'
1:3(1:1) Dinamo
Duje Čop 29' (11m), 80'
Paulo Machado 90'+5'
Dinamo

Video: Duje Čop s dva pogotka i Machado majstorijom u završnici osigurali Dinamu prednost

Branimir Korać • četvrtak, 21.08.2014.
Video: Duje Čop s dva pogotka i Machado majstorijom u završnici osigurali Dinamu prednost
Foto: Kristijan Komarica

Dinamo se u dobrom raspoloženju vraća iz Ploiestija. Hrvatski prvak svladao je opasni Petrolul u Rumunjskoj s 3:1 i po drugi put ima prednost uoči uzvrata. Nadamo se da se neće ponoviti Aalborg...

Petrolul
Petrolul
Dinamo
1
Pecanha
2
Jean Sony Alcenat
3
Geraldo Alves
35
Gerson
39
Jean Fanchone
15
Ovidiu Hoban
(do 50')
20
Njongo Priso
(do 62')
80
Filipe Teixeira
91
Pablo De Lucas
10
Adrian Mutu
(do 83')
99
Toto Tamuz
Pričuvni igrači
5
Sony Mustivar
50'
11
Juan Angel Albin
62'
7
Gevaro Nepomucemo
83'
Trener
Razvan Lucescu
28
(do 62')
Pričuvni igrači
Trener
Zoran Mamić

Upozoravalo se još od ždrijeba kako je Petrolul vrlo težak protivnik i da Modri moraju biti oprezni. Ipak, hrvatski prvak uspješno je odradio ovo gostovanje i s lijepih 3:1 vraća se u Zagreb.

Zoran Mamić krenuo je u utakmicu bez Ognjena Vukojevića i Paula Machada koje je ostavio na klupi, ali i bez Angela Henriqueza koji je pak završio na tribinama.

Petrolul nije jurnuo i krenuo odmah po pogodak već je stao iza lopte i čekao na Dinamovu pogrešku. Odmah je bilo vidljivo kako domaćin čim dobije loptu bez previše razmišljanja kreće okomito prema golu i da će Dinamova obrana imati dosta posla.

Ipak, nije bilo puno pogrešaka i Petrolul nije tako često prijetio, a i pokušaji koje je imao, redom su zaustavljani od strane Eduarda.

S druge strane Dinamo je prijetio najčešće preko Čopa ili Wilsona Eduarda koji je imao dvije lijepe prilike u prvom dijelu, prvi put je gotovo promašio loptu dok je drugi put Pecanha sjajno obranio.

Zagrepčani su poveli u 29. minuti iz kaznenog udarca. Nakon kornera Čop je glavom pokušao prebaciti loptu na drugu vratnicu, ona je zakačila u ruku Mutua i Orsato je pokazao na 11 metara. Siguran izvođač bio je Duje Čop.

I kada se činilo da će Dinamo odnijeti prednost na odmor, uslijedila je pogreška Šimunovića koji je ostavio samog Tota Tamuza, njega je odlično uočio Mutu i Izraelac bez većih problema poravnava na 1:1.

U drugom poluvremenu Dinamo je dobro držao Petrolul od svog gola, nije mu dopustio da stvori pritisak ili da opasnije zaprijeti Eduardu, a prvu opasnost Rumunji su stvorili tek u 62. minuti i to zahvaljujući Mutuu koji je ipak u završnici akcije neprecizno ubacio prema svojim napadačima.

Tu je krenulo razdoblje konfuzne igre Dinamove obrane koja je potpuno izgubila agresivnost i Petrolul je bio sve opasniji. Prijetili su Tamuz, Fanchone, Mustivar, Mutu i Dinamo nije dobro izgledao u tom razdoblju.

Najveću priliku propustio je Mutu u 77. minuti kada je Tamuz pobjegao Šimunoviću, Mutu dobio loptu na desetak metara u odličnoj poziciji, ali Eduardo odlično u posljednji trenutak izbija u korner.

I nakon što se Petrolul ispromašivao, Dinamo je ponovno poveo. Pinto se sjajno ubacio na desnoj strani, idealno centrirao na peterac za Čopa koji glavom zabija za 2:1 i novo vodstvo Dinama.

Pokušao je Petrolul na sve načine doći do poravnanja, no nije kreirao ozbiljniju prijetnju. Zato je Dinamo duboko u sudačkoj nadoknadi stigao i do trećeg pogotka. Pinto je pobjegao desnom stranom, pomeo ga je Gerson Alves i zaradio isključenje, a Paulo Machado je majstorski zabio iz slobodnog udarca za pobjedu 3:1!

Europska liga, kvalifikacije

4. pretkolo

Dnipro2:1Hajduk
Petrolul1:3Dinamo
Split0:0Torino
Rijeka1:0Šerif Tiraspol
Hajduk0:0Dnipro
Šerif Tiraspol0:3Rijeka
Torino1:0Split
Dinamo2:1Petrolul

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.08.2014. u 17:42
    Drago mi je da je Čop zabio u Europi da začepi usta uglavnom Hajdukovcima koji ga osporavaju i ismijavaju a dali bi sve da imaju takvog napadača.Dosta me podsječa na oca a on je bio dobar for.Ovo mu je i potvrda poziva u repku.Za razliku od Jelavića on bar nešto zabija i igra!Naravno da treba... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.08.2014. u 16:33
    Utakmica je pokazala da su Rumunji jako nezgodni i samo je sreča spasila Dinamo u pojedinim trenucima utakmice. Bilo kako bilo, odličan rezultat za uzvrat i ovo se nikako nebi smjelo prokockati.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.08.2014. u 12:27
    možda sam se krivo izrazio pa je ispalo da sam napisao da je dinamo bio katastrofa nakon kaj je on ušao, ali sam mislio na to da smo ostali bez jednog krila i kaj se na to mjesto preselio tipični centralni veznjak. to kaj je machado ušao ne bi ni komentirao jer po meni on uvijek ima mjesto u prvih... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir22.08.2014. u 12:21
    Čestitke dinamu na pobjedi. Posebne pohvale potpuno neopravdano osporavanom Duji "Josipu" Čopu na 2 gola, zatim trenutno najboljem dinamovom igraču Pintu, na još jednoj odličnoj igri. "Donio" 2 gola i spasio 1 čisti na svojoj strani, te iznudio crveni, njihovog kapetana u zadnjoj minuti. Brz... [više na forumu]
    Mithrandir
  • Obrisan korisnik22.08.2014. u 01:58
    Ma Glavolja zna šta radi.Kladim se da su u pretkolu LP kod kuće pustili jer znaju da ih čeka kantica ako prođu u skupinu i sad će fino s napucanom ekipom u skupinu EL gdje Glavonja planira prezimljenje u Europi.Kako drugačije komentirat kad dobiju prijašnje kolo 0:1 u gostima i ispuše čiku 0:2
    Obrisan korisnik