Europska liga, kvalifikacije, 4. pretkolo, 21.08.2014, 21:15 h, Rijeka, Stadion na Kantridi
Suci: Serge Gumienny, Frank Bleyen, Kristof Meers (Belgija)
Rijeka
Rijeka
Marin Leovac 85'
1:0(0:0) Šerif Tiraspol
Šerif Tiraspol

Video: Sjajnim golom Leovca Rijeka u završnici susreta svladala Šerif

Branimir Korać • četvrtak, 21.08.2014.
Video: Sjajnim golom Leovca Rijeka u završnici susreta svladala Šerif
Foto: FaH

Tešku i tvrdu utakmicu odigrali su Rijeka i Šerif, a Riječani su uz dosta muke stigli do pobjede 1:0. Vrlo vrijedan pogodak postigao je Marin Leovac u završnici susreta...

Šerif Tiraspol
Rijeka
Šerif Tiraspol
20
(do 87')
89
(do 62')
9
(do 76')
Pričuvni igrači
Trener
Matjaž Kek
32
Matias Degra
15
Marcel Metoua
17
Joaozinho
23
Ernandes
30
Andrei Muresan
88
Ligger Moreira
10
Thiago Galvao
(do 66')
14
Benjamin Balima
18
Leonel Olimpio
20
Cadu
(do 79')
9
Juninho Potiguar
(do 46')
Pričuvni igrači
29
Ismail Isa
46'
11
Ricardinho
66'
8
Radu Ginsari
79'
Trener
Zoran Zekić

Dosad najteži europski ispit imali su Riječani protiv Šerifa na Kantridi. Moldavci su bili čvrsti i zatvoreni, međutim ne u onakvom bunkeru kao Ferencvaros već je i sam prijetio. No Rijeka je bila bolja i apsolutno zasluženo je slavila te potvrdila da je bolja momčad od čvrstih Moldavaca.

Od početka susreta Riječani su igrali strpljivo prema naprijed, nisu žurili i gurali loptu napamet već su čekali da se otvori prostor za udarac. Prvu pravu priliku domaćin je imao iz prekida kada je Brezovec izveo slobodan udarac s 20 metara, krasno je gađao gornji kut, no Matias Degra je odlično obranio.

Uslijedilo je razdoblje igre u kojem je riječka obrana imala ponešto problema u branjenju skoka, uspio je Šerif čak i ugurati loptu u mrežu preko Balime, no pomoćni sudac signalizirao je zaleđe.

Na drugoj strani nedostajale su one prave, čiste prilike, na ubačaje Riječana u 16 metara odlično je reagirao ili Degra ili obrana Moldavaca dok udarci van 16 metara nisu bili toliko opasni. Izuzev onog Brezovca, zaprijetio je i Kramarić, no lopta je taman dovoljno dodirnula jednog igrača Šerifa da završi van okvira gola.

U drugom poluvremenu Rijeka je nastavila kružiti oko obrane Šerifa koji je disciplinirano stajao na svojih 30-40 metara i teško je Rijeka probijala moldavsku obranu.

Pola sata prije kraja susreta pokušao je Kek uvođenjem Anasa Sharbinija umjesto Vedrana Jugovića dobiti dodatno na kreativnosti i opasnosti pred golom gostiju.

Međutim niti Sharbini nije ništa promijenio, Šerif se i dalje odlično branio iako je Rijeka uspjela zaprijetiti u dva navrata preko Kramarića. Prvi put nakon što je ostao u sredini nečuvan, ali nije bio precizan dok je drugi put prizeman udarac blokirao Metoua.

Kada se činilo da će susret završiti bez pogodaka na zadovoljstvo gostiju, Rijeka je došla do pogotka. Tomečak je ubacio na peterac otkud je Metoua glavom odbio loptu, no taman na savršeni volej Marinu Leovcu i Degra ovdje nije imao šanse.

Do kraja susreta Rijeka se nije našla u opasnosti, zadržala je stečenu prednost i zadovoljna odlazi u Moldaviju.

Europska liga, kvalifikacije

4. pretkolo

Dnipro2:1Hajduk
Petrolul1:3Dinamo
Split0:0Torino
Rijeka1:0Šerif Tiraspol
Hajduk0:0Dnipro
Šerif Tiraspol0:3Rijeka
Torino1:0Split
Dinamo2:1Petrolul

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.08.2014. u 16:44
    Rijeka je kontrolirala situaciju na terenu tokom cijele utakmice, što pokazuje i posjed lopte, te udarci u i izvan okvira te je možda trebalo završiti i večom razlikom. Netreba isto tako zaboraviti i na veliku pomoć pomoćnog suca koji je poništio potpuno regularan gol gostiju i uvelike olakšao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.08.2014. u 12:05
    Sada pogledaj cijelu akciju za gol i koliko dodavanja i dodira igraca Rijeke bez gubljenja lopte , a 85 minuta. Rijeka igra kao stroj. Kek car C A R
    Obrisan korisnik
  • Mithrandir22.08.2014. u 11:55
    Čestitke Rijeci na izborenoj pobjedi. Svaka pobjeda je vrijedna i važna i kada neide sve kako treba. I zašto ne reči, konačno i jedna sudačka pogreška u korist neke HR momčadi. Obično smo kroz godine u europskim utakmicama navikli na obratne situacije.
    Mithrandir
  • zovche22.08.2014. u 09:30
    svaka cast rijeci sto je izvukla, bez obzira na posjed mislim da su kao i dinamo imali dosta srece... ne znam zasto pricate o nekom bunkeru, sherrif je igrao organizirano u obrani i svaki puta kada bi prosao centar bi bili opasni, ali nisu igrali nikakav bunker, a doma ce napasti od prve minute... [više na forumu]
    zovche
  • Obrisan korisnik22.08.2014. u 09:11
    Ne znam što me više fascinira, to što su obrambeno i napadački Riječani izvrsno organizirani i posloženi ili to što je većina igrača u ekipi s obje noge na zemlji i odgovorno odrađuju svoje zadatke, bez obzira na euforiju na stadionu, u gradu itd...
    Obrisan korisnik