Rukomet

Uvjerljivi Tatran Prešov i Esperanca trećeg dana turnira u Doboju

Danijela Lemaić • petak, 22.08.2014.
Uvjerljivi Tatran Prešov i Esperanca trećeg dana turnira u Doboju
Foto: Davor Sajko

Međunarodni TV turnir šampiona u Doboju i trećeg dana natjecanja donio je zanimljive susrete. Tuniška Esperanca s velikom razlikom svladala je Metaloplastiku, Tatran Prešov deklasirao je Derventu, dok je Bešiktaš s nešto manjom razlikom slavio nad Borcem.

Treći dan natjecanja u Doboju bio je rezerviran za dva dvoboja skupine A, točnije, za susrete Metaloplastike i Esperance, odnosno, slovačkog Tatran Prešova i Dervente. Dan su zaključile dvije ekipe iz skupine B, Bešiktaš i Borac iz Banja Luke.

Metaloplastika je krenula u borbu po svoju drugu pobjedu na turniru, ali na tom putu stala joj je tuniška Esperanca. Naime, Tunižani su od prve minute nametnuli svoj tempo te zahvaljujući dobro raspoloženoj obrani držali Metaloplastiku bez pogotka punih 12 minuta stoga su već po odlasku na odmor imali velikih +7 (15:8). U nastavku se priča nije promijenila stoga se zaostatak Metaloplastike samo povećavao. Po isteku 60. minute na semaforu dvorane u Doboju stajalo je 30:20 u korist Esperance. Kod Esperance najbolji je bio Taben Jahjadvi sa sedam pogodaka, dok se kod Metaloplastike istaknuo Milutin Dragičević s četiri zgoditka.

Momci iz Dervente nisu imali šanse protiv slovačkog prvaka. Igrači Tatran Prešova tijekom cijelog prvog poluvremena lako su stizali do golova, a napad Dervente se nije mogao nositi s jakom slovačkom obranom stoga su u prvom dijelu utakmice tek sedam puta pronašli put do mreže Jakuba Krupe, dok je s druge strane Tatran Prešov bio siguran 23 puta stoga je rezultat na poluvremenu bio 23:7. U drugom poluvremenu Slovaci su nastavili puniti mreže Dervente koja se nikako nije mogla nositi s prejakim suparnikom. Konačan rezultat po posljednjem sučevu zvižduku bio je 44:18. Kod Tatran Prešova najbolji je bio Jakub Hrstka koji se na listu strijelaca upisao deset puta, dok su Radoslav Antl i Dominik Krok to učinili šest puta. Kod Dervente je, pak, najefikasniji bio Zvjezdan Sibinčić s četiri gola, dok su po jedan manje imali Davor Živanić i Mirko Marčeta.

Posljednji su na teren istrčali Borac i Bešiktaš Ivana Ninčevića. Prvih 15 minuta prvog poluvremena igralo se u dosta izjednačenom tonu, ali tada kreće Borac koji s par uzastopnih pogodaka ostavlja Bešiktaš na tri pogotka zaostatka (6:9), no ubrzo su Turci posložili svoje redove te serijom 4-0 prešli u vodstvo 13:10 koje se do odlaska u svlačionice smanjilo na +2 (15:13). U drugom poluvremenu turski predstavnik je uspio svih 30 minuta sačuvati stečenu prednost iz prvog dijela susreta te je na kraju upisao slavlje 28:25. Bešiktašu je u pobjedi pomogao Omer Ozan Arifoglu s deset pogodaka, dok je Ivan Ninčević dodao njih četiri. Kod Borca se istaknuo Nemanja Bezbradica sa šest golova, a njih pet imao je Branislav Obradović.

Posljednjeg dana natjecanja po skupinama snage će odmjeriti Bešiktaš i Azoty Pulawy, koji će se boriti za mjesto u finalu, kao i reprezentacija Irana koja će tražiti pobjedu nad ekipom Borca. U zadnjem susretu skupine A Tatran Prešov i Esperanca borit će se za prvo mjesto u skupini koje također osigurava finale.

Međunarodni rukometni TV turnir šampiona, Doboj:
Esperance - Metaloplastika 30:20 (15:8)
Derventa - Tatran Prešov 18:44 (7:23)
Borac - Bešiktaš 25:28 (13:15)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!