Tenis

Novi poraz Donne Vekić, Amerikanka Vandeweghe slavila u tri seta

Branimir Korać • srijeda, 27.08.2014.
Novi poraz Donne Vekić, Amerikanka Vandeweghe slavila u tri seta
Foto: EPA

Donna Vekić nikako ne može uhvatiti pravu formu i zaigrati na očekivanoj razini. Od finala Kuala Lumpura u travnju ove godine nije spojila dvije pobjede, a to neće učiniti niti u New Yorku...

Nakon slavlja u Maleziji u finalu protiv Dominike Cibulkove, Donna Vekić je u silaznoj putanji. Od tada je upisala samo tri pobjede, a u New Yorku već deseti poraz u tom razdoblju.

Ovaj put svladala ju je Amerikanka Coco Vandeweghe i to nakon što se Vekić jednostavno raspala sredinom drugog seta.

Počelo je dobro, prvi set bio je vrlo dobar i Vekić ga je uzela sa 6:2. Nije bilo nikakvih naznaka da bi mogao uslijediti takav pad, no nakon 3:3 u drugom setu više jednostavno nije mogla spojiti dva dobra poena.

Vandeweghe je uzela čak šest gemova zaredom, Vekić je nakratko prekinula seriju kod 3:0 u odlučujućem setu, ali zatim gubi i preostala tri gema i bilježi novi poraz.

Ovaj put dvostruke servis pogreške nisu bile problem, skupila ih je sedam, no Vandeweghe je puno bolje koristila prednost servisa, osvojila je 83 posto poena nakon prvog servisa i ide u drugo kolo.

US Open, prvo kolo:
Coco Vandeweghe (SAD) - Donna Vekić (Hrvatska) 2:6, 6:3, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • raz_bojnik27.08.2014. u 20:37
    sjećam se da je potpuno nespremna iva odvela hingis duboko u treći set na us openu, a cijeli treći set jedva je mogla stajati na nogama (od velike kondicijske spremnosti), takve stvari su dokaz koliko je ona zaribala svoju karijeru na račun zabava
    raz_bojnik
  • raz_bojnik27.08.2014. u 15:59
    Ovo je za antologiju gluposti, ako je majoli išta imala onda je to talent. S reketom je mogla producirati takve kuteve o kojima jedna 'donna nabij što jače' može samo sanjati.
    raz_bojnik
  • interreg27.08.2014. u 15:36
    Ocito nesto ide jako krivo jer igracice kao sto je Coco nebi trebali biti problem. Cesto odigra fenomenalan prvi set i onda se potpuno izgubi. Mozda bi stvarno trebala uzeti psihologa uz trenera. Ipak, treba biti strpljiv, tek joj je 18. I Bouchard se probila u vrh sa 20.
    interreg
  • Josippo27.08.2014. u 14:14
    isti mentalni sklop od Majoli i Vekic? Majoli ima Gran Salmi dogurala do 4tog mjesta na svijetu. Majoli je bez izvanserijskog talenta uspjela narpaviti Maximum. Poslije su je ozljede sprijecile. Ne kapiram sto se blati nasu najbolju tenisacicu ikad. Majoli je ZAKON!
    Josippo
  • raz_bojnik27.08.2014. u 13:32
    Taškent čeka, stara destinacija, gdje nijedna ozbiljna igračica nikad nije igrala.
    raz_bojnik