Nogomet

Mamić: "Fantastičan rezultat u prvoj utakmici, ali ne tako dobra igra"

Ante Zovko • srijeda, 27.08.2014.
Mamić: "Fantastičan rezultat u prvoj utakmici, ali ne tako dobra igra"
Foto: Duje Bonačić

Dinamo se nalazi na korak do još jednog ulaska u skupinu Europske lige. U Zagrebu će u četvrtak braniti pobjedu 3:1 protiv Petrolula, a trener Zoran Mamić kaže da mora pokazati bolju igru nego što je to bio slučaj u Rumunjskoj.

Poslije neugodnog ispadanja iz Lige prvaka od Aalborga, Dinamo je postavio cilj barem provesti jesen u Europskoj ligi. Za to će trebati obraniti prednost protiv Petrolula, no stanje u momčadi nije idealno, kao ni igra.

"Iz prve utakmice imamo fantastičan rezultat, ali ne tako dobru igru. Rekao sam već nakon utakmice da Dinamo mora biti još bolji nego u prvoj utakmici kako bi osigurao prolaz u skupine Europske lige", rekao je trener Zoran Mamić na konferenciji za medije.

"Maksimalno respektiramo Petrolul kao momčad i pojedince, ali isto tako vjerujem u našu momčad, u dobar rezultat i plasman u Europsku ligu", dodao je, a prenose službene klupske stranice.

Ovih dana isplivalo je u javnost nezadovoljstvo El Arbija Hilela Soudanija, koji ne skriva da želi napustiti Dinamo i okušati se u jačoj ligi. Mamić je podvukao da je Alžirac pod ugovorom i da mora izvršavati potpisane obveze:

"Nismo imali što za izgladiti. On, kao i svaki drugi igrač, mora prihvatiti zahtjeve koje pred njih stavimo i to je to. O njegovoj kvaliteti kao igraču nema uopće smisla govoriti jer svi znamo koliko je kvalitetan, ali jednostavno mora izvršavati svoje obaveze. Kao što radi klub prema njemu i svim drugim igračima."

Paulo Machado i Josip Pivarić bit će spremni za nastup, otkrio je trener, no ostaje upitno što će biti sa Soudanijem.

Kapetan Josip Šimunić osvrnuo se na izgled rumunjske ofenzivne linije koju je imao prilike upoznati iz prve ruke:

"Imaju puno dobrih igrača, a naravno da Mutua moramo posebno paziti. Osobno, meni je Albin izuzetno kvalitetan i opasan igrač. Meni je osobno Petrolul bolja i opasnija momčad od Aalborga. Kao momčad Aalborg funkcionira bolje, ali Petrolul ima bolje pojedince."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!