Nogomet

Video: Tin Jedvaj pogotkom se iskupio za autogol, težak poraz Badelja i Iličevića

Davor Mikulić • subota, 30.08.2014.
Video: Tin Jedvaj pogotkom se iskupio za autogol, težak poraz Badelja i Iličevića
Foto: EPA

Pet zanimljivih susreta drugog kola Bundeslige odigralo se u ranijem terminu, od kojih je najzanimljiviji bio onaj u Leverkusenu gdje su igrači Herthe dvaput imali vodstvo, no teren napustili pognute glave...

Definitivno najzanimljiviji susret ovog ranijeg termina odigrao se na BayAreni gdje je gostovala Hertha. Imali su gosti dva vodstva, no Bayer je svaki put uspio vratiti se, a na kraju i upisati sva tri boda.

Hertha je povela u 24. minuti i to preko Tina Jedvaja koji je savladao vlastitog vratara. Prizemni ubačaj s desne strane klizećim je startom pokušao izbiti, ali lopta je završila u Lenovoj mreži. Bayer je bio konkretniji i puno opasniji od gostiju koji su u prvom dijelu imali samo dva udarca prema domaćem okviru vrata, a dominacija se isplatila u petoj minuti nastavka kada se Tin Jedvaj iskupio pogotkom. Našao se u gostujućem šesnaestercu, primio odličnu asistenciju Gonzala Castra i loptu poslao u Jarsteinovu mrežu. Gostujući vratar je dirao loptu, ali nije spriječio izjednačenje.

To je bio tek početak prave golijade jer u 60. minuti Hertha je došla do novog vodstva preko Schiebera, da bi dvije minute poslije Spahić ponovno poravnao rezultat. Domaći su igrači odlično izveli slobodan udarac, Rolfes ubacio, a Spahić je iz neposredne blizine, nakon što se oslobodio svog čuvara, glavom pogodio pored nemoćnog Jarsteina.

Šesnaest minuta prije kraja susreta treći pogodak za Bayer postigao je Brandt i to nakon sjajne solo akcije Bellarabija koji je prošao nekoliko gostujućih igrača i pucao, a lopta se od grede odbila do Brandta koji je neobranjivo pogodio gornji desni kut.

Vrlo brzo se vratilo i Bellarabiju koji je četiri minute prije kraja svojim pogotkom zaključio utakmicu i otklonio eventualne dvojbe oko pobjednika. Prihvatio je odličan ubačaj Calhanoglua i loptu zakucao u mrežu pored još jednom nemoćnog Jarsteina.

Tin Jedvaj napustio je igru u 65. minuti utakmice.

Do prve pobjede u Bundesligi u svojoj povijesti stigao je Paderborn i to na sjajan način na gostovanju kod naših Milana Badelja i Ive Iličevića koji su odradili cijeli susret, no nisu uspjeli pomoći.

Već na odmoru su gosti imali prednost do koje su stigli u 29. minuti. Koc je imao loptu na lijevoj strani, prevario svog čuvara i dobro pucao u suprotni kut, Adler je loptu uspio obraniti, ali do odbitka je došao Kachunga i snažnim udarcem pogodio za zasluženo vodstvo jer su igrači Paderborna i prije toga imali dvije jako dobre prilike.

Lassonga je pokušao izjednačiti, no njegov udarac iz 62. minute prošao je malo pored vratnice, a šest minuta poslije gosti su imali velikih 0:2. Mario Vrančić, 25-godišnjak rođen u Slavonskom Brodu, izašao je sam pred Adlera, prevaro ga i obišao, te loptu sa dva metra gurnuo u praznu mrežu.

Ivo Iličević je u 83. minuti imao drugu veliku priliku za domaću momčad u nastavku. Okušao je svoj udarac, ali Kruse je obranio bez većih problema. I onda, kada je domaćin čekao kraj utakmice, Stoppelkamp je zabio treći gostujući pogodak za uvjerljivu i zasluženu pobjedu. Bruckner je poslao dugu loptu u šesnaesterac koju je majstorski primio Stoppelkamp i bez puno razmišljanja pogodio suprotni Adlerov kut.

Do pobjede na svom terenu nije stigao niti Werder koji se morao vraćati iz rezultatskog zaostatka već u ranoj fazi susreta. U 19. minuti gosti su poveli pogotkom Roberta Firmina. Rudy ga je uposlio dugom loptom, a Firmino je stigao do nje prije domaćeg vratara i nakon toga nije imao težak posao nakon što je mreža ostala nebranjena.

Ono što je do odlaska na odmor bilo vrijedno pažnje bio je pokušaj Galveza iz 40. minute. Glavom je pucao s desetak metara, no ispriječio se Oliver Baumann nevjerojatnom reakcijom.

Veliku je priliku za goste imao Suele nakon osam minuta igre u nastavku. Glavom je pucao nakon izvedenog udarca iz kuta, a lopta je prohujila malo pored desne vratnice.

Galvez je ipak uspio zabiti u 59. minuti i izjednačiti rezultat nakon što je na vrhu šesnaesterca primio loptu koju je uputio Franco di Santo. Pucao je i pogodio donji desni kut gdje Baumann nije imao šanse. Imali su domaći igrači još tri vrlo dobre prilike, ali na njihovu žalost rezultat se više nije mijenjao.

Stuttgart niti u drugom kolu nije uspio upisati tri boda nakon što je bolji bio Koeln. Pitanje pobjednika riješeno je još u prvom dijelu, točnije, u prvih pola sata. Strijelac za vodstvo bio je Yuya Osako u 22. minuti, praktički iz prve opasniije prilike na susretu, nakon što je dočekao jedan ubačaj na drugoj vratnici i neometan loptu poslao u mrežu.

Jedanaest minuta kasnije domaću je mrežu pogodio i Ujah, a to se pokazalo i konačnim rezultatom. Duga lopta je upućena s polovice Koelna, Ujah je bio u skoku s domaćim braničem nakon kojeg se bolje snašao i bez razmišljanja loptu s osamnaest metara poslao i donji desni Ulreichov kut, prije nego je sa suprotne strane do nje došao drugo domaći branič.

Stuttgart je dvije najopasnije prilike imao u prvoj minuti sudačke nadoknade. Prvo je Filip Kostić nakon odličnog solo prodora pucao s ruba šesnaesterca, da bi poslije toga malo iznad gola pucao Gentner.

Wolfsburg i Ivicu Olića pet je minuta dijelilo od prve ovosezonske pobjede. Poveli su pogotkom Nalda odmah na početku, u 15. minuti, no na odmor se otišlo izjednačenim rezultatom nakon što je mrežu svog vratara pogodio Jung. Slobodan udarac s desne je strane izveo Inui, a lopta je u svojoj putanji dodirnula Junga u živom zidu, što je bilo dovoljno da prevari Gruena.

Do novog vodstva Wolfsburg je stigao jedanaest minuta prije kraja utakmice, a strijelac je bio Arnold. Opasan ubačaj s desne strane gostujući igrači su uspjeli nekako izbacili, ali samo nakratko jer je do nje došao de Bruyne. Uposlio je na lijevoj strani Arnolda koji je odličnim prizemnim udarcem pronašao suprotni kut gostujućeg vratara.

Od 85. minute rezultat je ponovno bio na početku nakon što je na prvoj vratnici loptu Ignjovskog glavom dočekao Kadlec, a u trećoj minuti sudačke nadoknade novu prednost Werdera i vrlo vjerojatno pobjedu promašio je Junior Malanda. Kevin Trapp njegov je udarac obranio zaista sjajnom reakcijom.

Hrvatski reprezentativac Ivica Olić na terenu je bio do 70. minute kada ga je zamijenio Bendtner.

Bundesliga

1Bayer Leverkusen 3489:24+6590
2Stuttgart 3478:39+3973
3Bayern 3494:45+4972
4RB Leipzig 3477:39+3865
5Borussia D. 3468:43+2563
6Eintracht Frankfurt 3451:50+147
7Hoffenheim 3466:66046
8Heidenheim 3450:55-542
9Werder Bremen 3448:54-642
10Freiburg 3445:58-1342
11Augsburg 3450:60-1039
12Wolfsburg 3441:56-1537
13Mainz 05 3439:51-1235
14Borussia M. 3456:67-1134
15Union Berlin 3433:58-2533
16Bochum 3442:74-3233
17Köln 3428:60-3227
18Darmstadt 3430:86-5617

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis30.08.2014. u 22:05
    hamburg napokon u drugu ligu, možda im ovog puta uspije. lijepa dva pogotka jedvaja. eintracht je imao nekoliko stopostotnih koje nije iskoristio, šteta za dva izgubljena boda.
    cameosis