Rukomet

Celje Sliškovića i Ivića preko Sviša do prvog trofeja sezone

Zvonka Keliš • nedjelja, 31.08.2014.
Celje Sliškovića i Ivića preko Sviša do prvog trofeja sezone
Foto: Davor Sajko

Momčad Celja Pivovarne Laško na odličan je način zakoračila u novu rukometnu sezonu te je uvjerljivim slavljem, u kojem su se istaknuli hrvatski rukometaši Ivan Slišković i Šime Ivić, nad ekipom Sviša u slovenskom Superkupu podigla prvi trofej u novoj sezoni.

Rukometaši slovenskog Celja, čije boje brane i Hrvati Ivan Slišković i Šime Ivić, stigli su ove subote do svog prvog trofeja sezone. Naime, već tradicionalno nova rukometna sezona u Sloveniji otvorena je utakmicom slovenskog Superkupa koja je po prvi puta odigrana na otvorenom i to u slovenskom Portorožu pred oko šestotinjak gledatelja.

Pitanje pobjednika i favorita zapravo je bilo jasno od samoga početka. Celje je, naime, što sve zna i umije pokazao odmah na startu susreta s rukometašima Sviša Ivančne Gorice što je omogućilo treneru Branku Tamšeu da priliku već u prvome poluvremenu da gotovo svim svojim igračima. Do odlaska na odmor slovenski prvaci stoga su osigurali odličnih osam pogodaka prednosti (14:6), a iako prednost Celja u nastavku nije rasla jednakom brzinom kao u prvom dijelu, pobjednik je zapravo već bio poznat te je Celje na koncu slavio s uvjerljivih 31:22 te je tako osigurao prvi trofej sezone.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Šime Ivić, Miha Zarabec, Tilen Kodrin i Michal Kasal s po četiri pogotka, Ivan Slišković je dodao njih tri, Urban Lesjak sakupio je sedam obrana, a Matevž Skok njih deset, dok je najbolji kod Sviša bio Tine Marušič sa sedam golova, a Gašper Slapničar je obranio 13 lopti.

Slovenski Superkup:
Celje PL - Sviš Ivančna Gorica 31:22 (14:6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!