Rukomet

Veszprem pobjedom nad Pick Szegedom osvojio mađarski Superkup

Danijela Lemaić • nedjelja, 31.08.2014.
Veszprem pobjedom nad Pick Szegedom osvojio mađarski Superkup
Foto: EPA

Nova rukometna sezona započela je i u Mađarskoj utakmicom Superkupa. U Veszprem Areni ove nedjelje susreli su se mađarski prvak i osvajač Kupa te viceprvak oba natjecanja, točnije, Veszprem i Pick Szeged. U ženkom dijelu Superkupa snage su odmjerile rukometašice Györija i Rail Carga.

U Mađarskoj je ove nedjelje i službeno počela nova rukometna sezona, a otvorili su je susreti Superkupa koji se ove godine po prvi put održava u ovom formatu. U muškoj konkurenciji snage su odmjerili Veszprem Renata Sulića i Mirka Alilovića i Pick Szeged, a po isteku 60. minute uspješniji je bio mađarski prvak koji je već od prve minute nametnuo svoj tempo. U ženskoj konkurenciji prvi trofej u sezoni podigla je ekipa Györija čije boje brane Vesna Milanović-Litre i Jelena Grubišić, a koja je slavila nad rukometašicama Rail Carga.

MKM-MVM Veszprem - Pick Szeged 33:24 (17:12)

Susret Superkupa odlično je otvorio Veszprem te je nakon početnih 3:2 pogodcima Gašpera Marguča, Sulića i Christiana Zeitza otišao na +4 (6:2). Pick Szeged na životu je držao Gabor Ancisn koji brzim golovima ne dopušta Veszpremu još veće odvajanje stoga se na predah otišlo pri rezultatu 17:12.

Nastavak dvoboja nije donio nikakve promjene te je domaćin bez ikakvih problema održavao svoju prednost, dok Pick Szeged nije mogao pratiti tempo mađarskih prvaka te je povremeno pronašao put do Mikklerove mreže. Po posljednjem sučevu zvižduku semafor je pokazao +9 (33:24) što je označilo slavlje Veszprema.

Kod pobjednika Superkupa najbolji je bio Gašper Marguč s osam pogodaka, Renato Sulić dodao je njih tri, dok je Roland Mikkler na golu zaustavio 13 lopti. Mirko Alilović još je van terena radi operacije desnog ramena. Kod Pick Szegeda najefikasniji je bio Gabor Ancisn sa sedam zgoditaka, a njih pet imao je Vladimir Vranješ. Vratarski tandem Sierra-Wyszomirski sakupio je devet obrana.

Györi - FTC-Rail Cargo 29:28 (15:9)

Vratarke obje ekipe na najbolji način otvaraju utakmicu, naime, dobrim reakcijama mreže drže mirnima sve do četvrte minute susreta kada za početno vodstvo Györi pogađa Eduarda Amorim, a ubrzo su suparnice poravnale to na 1:1. Započela je tada igra pogodak za pogodak koja se zadržala sve do 20. minute kada serijom pogodaka Györi odlazi na +5 (12:7), a tu je prednost do isteka 30. minute povećao na +6 (15:9).

Drugo poluvrijeme donijelo je nastavak snažne obrane Györija koji je svoju prednost održavao sve do 45. minute. Tada je pojačao Rail Cargo, dok je protivnicama pala koncentracije te je u 45. minuti Rail Cargo smanjio na 20:24, a samo pet minuta kasnije i na 23:25. Iako su igračice Rail Carga smanjile na 27:28, minutu prije kraja susreta ponovno sigurna biva Amorim koja zabija za 29:27, a konačnih 28:29 postavlja Zsuzsanna Tomori.

Anita Gorbicz s devet golova bila je najbolja kod Györija, dok je njih šest imala Heidi Löke. Kod suparničke ekipe istaknula se Zita Szucsánszki s osam golova.

Superkup, Mađarska:

Rukometaši:
MKB MVM-Veszprem - Pick Szeged 33:24 (17:12)

Rukometašice:
Györi - FTC-Rail Cargo 29:28 (15:9)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!