Rukomet

Barcelona slavljem nad Granollersom osigurala 17. Superkup Španjolske

Zvonka Keliš • nedjelja, 31.08.2014.
Barcelona slavljem nad Granollersom osigurala 17. Superkup Španjolske

Momčad Barcelone u zanimljivom je susretu španjolskog Superkupa u Tarragoni stigla do sigurnog slavlja nad ekipom Granollersa, koja iako je pružila dobar otpor u prvome dijelu susreta, u nastavku nije uspjela zadržati korak s katalonskom ekipom, te su tako španjolski prvaci podigli treći uzastopni trofej osvajača Superkupa.

Aktualni španjolski rukometni prvak Barcelona stigao je ove nedjelje do svog trećeg uzastopnog, a 17. ukupno, naslova osvajača španjolskog Superkupa, a bolji je s 32:27 bio od ekipe Granollersa koja je uistinu pružila dobar otpor jednom od najboljih klubova Europe.

Dobro su rukometaši Granollersa otvorili susret u Areni Tarraco u Tarragoni pred oko četiri tisuće gledatelja te su protiv moćne katalonske ekipe poveli 6:3. Iako se Granollers nije predavao, njegov se suparnik polako, ali sigurno razbudio te je sredinom prvoga dijela pogotkom Sjarheja Rutenke poravnao rezultat na 7:7. Uspjeli su se potom Barcelonini protivnici još jednom odvojiti te su otišli na 11:8, no trener Barcelone Xavi Pascual među vratnice svoje momčadi potom stavlja mladog Gonzala Pereza de Vargasa koji sigurnim obranama osigurava Barceloninih minus dva na poluvremenu (11:13).

Uvodne minute nastavka pružile su nove dobre obrane Barcelonina vratara i Rutenka potom uz Kirila Lazarova osigurava novo izjednačenje u susretu (14:14). Ubrzala je tada ritam katalonska ekipa te je povela 20:16, a nedugo zatim i 29:25. Do samoga kraja Barcelona je sačuvala stečeno vodstvo te je na kraju osigurala slavlje 32:28.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Gudjon Valur Sigurdsson s osam postignutih pogodaka, Victor Tomas, Sjarhej Rutenka i Kiril Lazarov dodali su po šest, dok su najbolji kod Granollersa bili Niklas Grundsten i Alvaro Ruiz s po sedam golova.

Španjolski Superkup:
Barcelona - Fraikin Granollers 32:28 (11:13)

Foto: asobal.es

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!