Košarka

Repeša: "I dalje mislim da možemo otići daleko"

Ante Zovko • ponedjeljak, 01.09.2014.
Repeša: "I dalje mislim da možemo otići daleko"
Foto: EPA

Hrvatska i dalje drži sudbinu u svojim rukama, istaknuo je izbornik košarkaše reprezentacije Jasmin Repeša poslije neugodnog poraza od Senegala u trećem kolu Svjetskog prvenstva. Kapetan Roko Ukić smatra da se posebno treba poboljšati igru na centarskim pozicijama.

Senegal je napravio dosad najveće iznenađenje turnira dobivši Hrvatsku 77:75 i zakomplicirao situaciju u borbi za vodeće pozicije.

Jasmin Repeša priznao je poslije susreta da je afrička momčad bila velika nepoznanica za njegovu, ali i da Hrvatska nije dobro reagirala na ulasku u susret i da je nervoza potom učinila svoje:

"Radi se o izuzetnoj atletskoj momčadi. Ako se ne odigra pametno, koncentrirano, onda utakmica postaje puno teža. Kasnije smo uhvatili željeni ritam, ali nastala je nervoza, a svih 40 minuta obrambeni skok nam je predstavljao problem. Nemoguće je dobiti utakmicu protiv ovakve momčadi ako se prva četvrtina završi s poteškoćama u obrambenom skoku kakve smo imali, a da završimo period s dva prekršaja", rekao je Repeša koji pokušava okrenuti misli budućnosti:

"Po cijelom terenu smo pravili neke gluposti. ovo je Svjetsko prvenstvo i koncentracija mora biti na razini svakog dana. Kad jedna utakmica završi, mora se zaboraviti, mora se misliti na ono što dolazi poslije toga."

"Otežali smo sebi situaciju, no i dalje sve ovisi o nama. Pobjeđivat ćemo ako budemo pravi, kao što smo bili većim dijelom utakmice protiv Argentine. I dalje mislim da možemo otići daleko", dodao je hrvatski izbornik.

Kapetan Roko Ukić kaže da centarska linija Hrvatske mora zaigrati čvršće, odlučnije u sljedećim dvobojima s Grčkom i Portorikom:

"Ne možemo apsolutno nikoga podcijeniti. To je draž Svjetskog prvenstva, da se svakog dana suprotstavljaš različitim momčadima. Danas smo naletjeli na atletičnu ekipu koja nas je uvela u svoj ritam na pozicijama četiri i pet, gdje treću utakmicu zaredom dobivamo 30 poena. To dokazuje da smo 'unutra' dosta 'mekani'."

"Bilo je dosta nervoze, promašivali smo dosta slobodnih bacanja i otvorenih šuteva. Kad se protiv nominalno slabije momčadi ne uđe maksimalno, favoritu je uvijek teže igrati jer raste pritisak", rekao je Ukić.

Luka Žorić čestitao je Senegalu i okrenuo se onome što slijedi Hrvatskoj:

"Mnogo smo griješili i Senegal je bio bolji te zasluženo pobijedio. Ja im čestitam. Sigurno je da smo mi individualno kvalitetniji, ali danas nismo bili momčadski bolji. Treba napraviti analizu današnje utakmice i pokušati ne napraviti iste pogreške u nastavku turnira."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.09.2014. u 21:37
    1.Moramo igrat vise na Tomica na postu i svakom slucaju na pocetku svake utakmice igrat par akcija na njega da udje u ritam. 2.Do sada jos nismo igrali timsku obranu, osobito na viskokim igracima imam osjecaj da Repesa nesto krije.ali do sada pomoc u obrani nije dolazila 3.Trebamo poraditi na box... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.09.2014. u 10:11
    Protiv ovako skakački lude ekipe nisu zagrađivali i uz to su izbananirani ko nikada do sada. Pa nakon 2-3 banane su mogli početi cimati i fintirati itd... Tomić i Andrić ne idu na zakucavanje nego ih mame sa nekim polaganjima od table.Nije jasno zašto Tomić ne dobiva loptu na postu bar svaki drugi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.09.2014. u 08:55
    ja nakon ova prva 3 kola više nisam uvjeren da možemo daleko!uostalom, igrači su sami počeli prije SPa pričati o 1/2 finalu....ne znam samo na temelju čega?!Ja sam pisao da bih bio presretan s plasman u 1/4 finale, jer objektivno, s ovim rosterom to nam je limit!Kako se možete izgovarati na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • zovche01.09.2014. u 22:34
    ne znam ja od kuda taj optimizam da cemo mi daleko, ja vjerujem u nase momke i ne mislim da je ovaj poraz dno, ali i da pobijedimo sve utakmice, prva utakmica na ispadanje koja nas ocekuje je protiv jedne od najboljih momcadi na svijetu i ne znas koja je gora, i bas protiv niti jedne ne mozemo reci... [više na forumu]
    zovche
  • Obrisan korisnik01.09.2014. u 22:05
    Jedan imperativ se mora staviti pred svakoga tko nastupa za bilo koju hrvatsku reprezentaciju -dati sve od sebe. Nije problem u rezultatu ili lošijoj izvedbi, problem je u pristupu. Dario može svima biti primjer kako se treba odnositi prema hrvatskom dresu i vjerojatno je on taj koji će nametnuti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik