Košarka

Rudež: "Ne treba očajavati, moramo ovo što prije zaboraviti i okrenuti se Grčkoj"

Branimir Korać • ponedjeljak, 01.09.2014.
Rudež: "Ne treba očajavati, moramo ovo što prije zaboraviti i okrenuti se Grčkoj"
Foto: EPA

Hrvatska je neugodno iznenadila porazom u susretu protiv Senegala, no Damjan Rudež smatra kako ovu utakmicu treba što prije arhivirati i zaboraviti te se okrenuti budućnosti...

Iako su se u javnosti pobjede protiv Filipina i Senegala još prije početka SP-a nekako ukalkulirale, moglo se dogoditi da Hrvatska obje utakmice izgubi. Ono što nije uspjelo Filipinima, uspjelo je Senegalu.

"Ne treba nipošto očajavati radi ovog poraza, to je sastavni dio igre, a ovo je Svjetsko prvenstvo i svaka momčad je sposobna iznenaditi u datom trenutku i to se nama dogodilo. Nipošto nismo podcijenili Senegal, znali smo da su atletska momčad koja napada skok, to su danas i radili, pogodili su usput neke teške šuteve i odvojili se. Mi smo potrošili puno energije pokušavajući vratiti se u utakmicu. Mislim da ovaj poraz treba što prije zaboraviti i okrenuti se Grčkoj", rekao je za HTV Damjan Rudež.

Rudež smatra da nema protivnika u Španjolskoj protiv kojeg možeš olako ući u utakmicu, a Senegal je to potvrdio.

"Ovo je SP i protiv svake momčadi moraš biti maksimalno spreman i 40 minuta igrati. Nitko ovdje nije za podcijeniti, svi danas igraju košarku i mi smo to dobro znali. No Senegal je uspio zasluženo pobijediti."

"U drugom poluvremenu kada smo stizali taj zaostatak, pojačali smo pritisak na njihovu vanjsku liniju na razinu više, ali to nije bilo dosta. Oni su jaka atletska momčad s kojom nije lako igrati, dosta su neugodni za čuvanje."

Šuterski Hrvatska je imala loš dan, malo toga je pogodila, za razliku od susreta protiv Argentine.

"Kada sam promašio onako otvorenu tricu i meni je sve bilo jasno, već sam je vidio unutra. Što reći, svi mi šutiramo da zabijemo, nema tu neke znanstvene fantastike, nekad uđe, a nekad ne. Ja se nadam da će biti puno više sreće u drugim utakmicama."

Slijedi Grčka, težak protivnik kojeg Rudež vrlo cijeni.

"Dobro će nam doći taj dan odmora da se oporavimo i pripremimo utakmicu protiv Grčke koja će biti najteža dosad. Grčka je fantastična reprezentacija s kojom smo igrali na turniru u Francuskoj, bit će doduše u malo jačem sastavu jer su im tamo nedostajali Printezis i Calathes. Nema Spanoulisa i Perperogloua, ali svejedno su fantastični i traže odličnu pripremu."

Svjetski kup, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Hrvatska75:77Senegal
Argentina85:81Filipini
Portoriko79:90Grčka
1Grčka 50+65
2Argentina 32+49
3Hrvatska 32+16
4Senegal 23-51
5Filipini 14-21
6Portoriko 14-58

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Svjetski kup, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Hrvatska75:77Senegal
Argentina85:81Filipini
Portoriko79:90Grčka
1Grčka 50+65
2Argentina 32+49
3Hrvatska 32+16
4Senegal 23-51
5Filipini 14-21
6Portoriko 14-58

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.09.2014. u 18:00
    Kad su se svi uhvatili kukanja i očajavanja treba napisati da su ti "štapičasti" Senegalci neviđene atlete. Brzi, skočni a istovremeno hladni. Neviđenih pogođenih šuteva smo jučer vidjeli. I to nije slučajno. Skok i blokade idu na račun nevjerojatnog atleticizma , ali dečki pogađaju izvana teške... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.09.2014. u 08:58
    mislim da bi trebali baš to....jer ono što ste jučer prezentirali (osim malog šarića!) jest OČAJNO loše!Trebali biste se svi ostali doooobro zamisliti, što želite i kako to ostvariti! jer ovakvim pristupom i ovako mlakom igrom nas i dalje možete samo sramotiti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.09.2014. u 08:21
    mi već 20g ovisimo o šutu za 3, kad ide dobivamo, kad ne ide gubimotak se ne može do vrhunskog rezultata
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina02.09.2014. u 02:10
    daj Rudež ne razbacuj se floskulama tipa "svi danas igraju košarku" jer ispada da se sprdaš! bolje reći 3 iskrene riječi, nego mlatiti praznu slamu preko cijele stranice.
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik01.09.2014. u 22:56
    Dobro ce nam foci dan odmora, umorni smo. A grcka i ostale ekipe? Lako je njima. Mi smo odigrali 3 tekme a oni su se odmarali po bazenima. Sto nasi uvijek pricaju o umoru. Pa svi igraju svaki dan
    Obrisan korisnik