Tenis

Ivanišević: "Iako je najbolji igrač svih vremena, Federer nije nepobjediv"

Mihaela Bradovski • subota, 06.09.2014.
Ivanišević: "Iako je najbolji igrač svih vremena, Federer nije nepobjediv"
Foto: EPA

Danas je veliki dan za Marina Čilića kojeg očekuje nastup u polufinalu US Opena. Protivnik je Roger Federer za kojeg Goran Ivanišević smatra da Marin ima šanse u tom dvoboju...

Roger Federer kao favorit ulazi u susret polufinala US Opena protiv Marina Čilića, no Goran Ivanišević je optimist uoči ovog dvoboja i vjeruje da Marin ima oružje za svladati Federera.

"Ima Marin sve udarce za dobiti Federera, nije on nepobjediv iako je možda najbolji igrač svih vremena. Igrali su odličan meč u Torontu koji je bio gust, ovo je druga stvar, ovdje se igra u tri dobivena seta. Marin ima servis i dobre udarce da ga može ugroziti, samo ne smije dopustiti da ga Federer po terenu 'voza' i da ima totalnu inicijativu jer je onda najopasniji. Nema tu puno taktike, mora uživati u onome što je već postigao i odigrati svoj meč kako može odigrati. Još ćemo neke stvari dogovoriti, ali sve u svemu vrlo jednostavno, treba udariti od početka i držati se onih stvari koje dobro radi."

Dosadašnji dio turnira Čilić je odradio odlično, a Ivanišević je posebno zadovoljan nastupom protiv Tomaša Berdycha u četvrtfinalu.

"Samim time što je ušao u polufinale i svaki meč igra sve bolje i bolje, Marin je napravio puno. Protiv Berdycha je pokazao cijelom svijetu ono što već dugo znam, odigrao je perfektan meč, taktički je nadigrao Berdycha i bio je bolji u svakom pogledu teniske igre. Po tom vjetru nije bilo lako igrati, ali mu je održao lekciju i zasluženo ušao u polufinale. Ovo nije kraj, sada svatko svakoga može dobiti i svatko može osvojiti turnir."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis08.09.2014. u 15:11
    prosinečki će igrati protiv čilića?!
    cameosis
  • teniosac06.09.2014. u 21:07
    a mali žuti je dobil Djokovića..
    teniosac
  • Obrisan korisnik06.09.2014. u 16:59
    Šta je čudno u tome da se slavi jedan od najvećih teniskih uspjeha zadnjih godina? I šta je čudno što mu se zadnjih godina prigovaralo da može igrati bolje nego što je igrao, kad očito može? A pljuvat se po njemu neće sigurno. Zašto uvijek postoje pojedinci koji sve gledaju negativno?
    Obrisan korisnik
  • crodevils06.09.2014. u 16:57
    čilić ovo može dobit... pa u finale s đokovićem
    crodevils
  • Obrisan korisnik06.09.2014. u 15:18
    Bosanac sigurno nije.... Hercegovac da....
    Obrisan korisnik