Rukomet

Kielce i Wisla Plock sigurnim slavljima otvorili novu prvenstvenu sezonu, dobri Čupić i Štrlek

Zvonka Keliš • nedjelja, 07.09.2014.
Kielce i Wisla Plock sigurnim slavljima otvorili novu prvenstvenu sezonu, dobri Čupić i Štrlek

Poljski prvak i viceprvak stigli su do sigurnih prvih slavlja u domaćoj PGNiG Superligi. Momčad Kielcea, uz novo sponzorsko ime, lagano se namučila s ekipom Szczecina, no na koncu je osigurala slavlje s tri pogotka razlike, dok je Wisla Plock bila uvjerljiva protiv Nielbe Wagrowiec.

Subota je označila kako je vrijeme i za novu rukometnu sezonu u Poljskoj gdje su dva najbolja kluba krenula sigurnim slavljima u sklopu prvoga kola PGNiG Superlige. Aktualni poljski prvak Kielce, ponovno predvođen hrvatskim snagama, pomalo se namučio s ekipom Szczecina, dok je poljski viceprvak Wisla Plock sigurno slavila protiv Nielbe Wagrowiec 33:26 (17:11), no ove sezone bez hrvatske pomoći.

Rukometaši Kielcea u novu su sezonu također krenuli i s novim sponzorom imena, ali i kao Vive Tauron Kielce pobjednički su startali u Prvenstvu. U susret prvoga kola Kielcea je ušao bez ozlijeđenog Piotra Grabarczyka te suspendiranog Denisa Buntića, kao i trenera Talanta Dujšebajeva.

Susret dobro otvara povratnik nakon ozljede Krzysztof Lijewski, a iako domaćin biva bolji u uvodnim minutama te se odvaja na sigurnih 5:3 i 6:4 Kielceu nije trebalo dugo da se uigra. Uhvatili su poljski prvaci priključak, ali domaća je momčad nastavila pružati dobar otpor te se do odlaska na odmor nastavila izjednačena igra pogodak za pogodak. Na predah se stoga odlazi s rezultatom 15:15.

Uvodnih deset minuta nastavka ponovno su donijeli izjednačenu igru, no u 41. minuti kreće odvajanje gostiju. Odvojio se tako Kielce prvo na minimalnih 23:22, a potom i 30:28 nakon čega stečenu prednost čuva do samoga kraja. Konačno, prvo slavlje Kielce osigurava s +30 i 33:30.

Najefikasniji u redovima Kielcea bio je Julen Aguinagalde sa sedam postignutih pogodaka, njih šest je dodao Ivan Čupić, četiri je dodao Manuel Štrlek, Željko Musa se nije upisao u listu strijelaca, a Marin Šego je sakupio osam obrana, dok je najbolji kod Szczecina bio Bruna Michal s devet golova.

PGNiG Superliga, 1. kolo:
Gaz-System Pogon Szczecin - Vive Tauron Kielce 30:33 (15:15)
Wisla Plock - Nielba Wagrowiec 33:26 (17:11)

Foto: Facebook - Kielce, Kuba Hajduk

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!