Nogomet

Kovač: "I na svojoj koži sam osjetio koliko je Malta neugodan protivnik"

Branimir Korać • ponedjeljak, 08.09.2014.
Kovač: "I na svojoj koži sam osjetio koliko je Malta neugodan protivnik"
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak od 20:45 sati u Maksimiru otvara kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo u Francuskoj. Protivnik će biti Malta, reprezentacija protiv koje kiks nije dozvoljen...

Niko Kovač dan prije susreta s Maltom upozorava kako ne smije biti nikakvog opuštanja i da se protivnik mora shvatiti ozbiljno. Kovač je bio član one hrvatske reprezentacije koja je u Valetti odigrala tek 1:1 i to je jedini susret s Maltežanima koji nije završen hrvatskom pobjedom.

"Osjetio sam na svojoj koži koliko Malta može biti neugodna. Imamo povjerenje u svoje mogućnosti, ali to moramo potvrditi i na travnjaku. Moramo biti agresivni, ne smijemo dopustiti Malti da razvije igru jer onda može biti opasna i ugroziti nas. Proučili smo ih, dobro se brane i morat ćemo biti pravi. Ako ne budemo u svojem pravom izdanju, onda će Malta moći do iznenađenja", tvrdi Kovač.

Kovač je zadovoljan kako je reprezentacija odradila posao protiv Cipra koji je simulirao Maltu. Istaknuo je zadovoljstvo mladim igračima koji su pokazali da mogu dati doprinos.

"Prošlost je iza nas i nju ne možemo promijeniti, ali možemo utjecati na sadašnjost i budućnost. Imamo dosta mladih igrača koji će dobiti priliku, a kada nam se vrate i Perišić i Rebić, bit ćemo još jači. Svi igrači mogu u reprezentaciju ako igraju u svojim klubovima, a ovi koji su trenutno s nama sigurno su zaslužili biti ovdje."

Među njima je i Mario Mandžukić koji ne sumnja u dobar nastup u utorak.

"Znamo što nas očekuje u ovom susretu, ali smo svjesni svoje snage. Znamo da će se Malta zatvoriti i pokušati što duže zadržati remi, no mi ćemo tražiti što brži pogodak i lakši put do pobjede. Možemo igrati i protiv takvog protivnika, motiv nam ne nedostaje i vjerujem da ćemo slaviti."

Mandžukić je jedan od onih koji su promijenili klub tijekom ljeta i brzo se prilagodio na sustav igre madridskog Atletica.

"Čim sam došao u Madrid, shvatio sam zašto je Atletico toliko dobar. To je prava radnička momčad i puno radimo na podizanju snage i spremnosti."

EP 2024, skupina B

1Španjolska 13:0+33
2Italija 12:1+13
3Albanija 11:2-10
4Hrvatska 10:3-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 13:0+33
2Italija 12:1+13
3Albanija 11:2-10
4Hrvatska 10:3-30

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.09.2014. u 15:34
    Nikoga ne treba potcjenjivati, jer im tako pruzas sansu koju objektivno nemaju. To je isto pitanje pristojnosti. Medjutim, ovdje se radi o necem drugom: stvaranju alibija za moguci neuspjeh, a to je bijedno. Flashback na bivsu Tugu: hvalili su Zair (danasnji Kongo), a onda im nabiju 9 komada... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Zdren09.09.2014. u 11:58
    Some people wouldn’t recognize sarcasm if it smacked them in the head with a fish.
    Zdren
  • Obrisan korisnik09.09.2014. u 10:16
    ajde više u pm s takvom pripremom utakmice ko da dolazi Brazil! Reci bolji smo i ima da igraču idu ko ludi ili ih steraj u kurac
    Obrisan korisnik
  • Zdren09.09.2014. u 10:03
    Uvijek neugodna Malta. Držmo gaće.
    Zdren
  • The Phantom08.09.2014. u 22:50
    Da,Malta je neugodan protivnik,lopta je okrugla, danas svi igraju nogomet i ostale pizd...gluposti koje se uče na tečaju nogometa u Hrvatskoj
    The Phantom