Tenis

Ćorić: "Bilo je fascinantno, Marin trenutno igra tenis za Top 3 u svijetu"

Mihaela Bradovski • utorak, 09.09.2014.
Ćorić: "Bilo je fascinantno, Marin trenutno igra tenis za Top 3 u svijetu"
Foto: EPA

Hrvatska Davis Cup reprezentacija već je u Amsterdamu gdje će joj se vrlo brzo priključiti i Marin Čilić, svježi osvajač US Opena. Naravno, finale protiv Nishikorija pratilo se i u krugu reprezentacije...

Borna Ćorić oduševljen je nastupom Marina Čilića na US Openu, posebno sjajnim igrama u završnici turnira.

"Gledali smo meč i stvarno je bilo fascinantno. Marin je igrao nevjerojatno, kada god je trebao servis, odservirao je praktički as i zaslužuje velike čestitke. Ovo puno znači i za nas i za hrvatski tenis."

Obojica su imali uspjeha kao juniori na Grand Slam turnirima, a Ćorić se nada kako će mu ova Čilićeva pobjeda pomoći da i on dođe na tu razinu u seniorskoj karijeri.

"Ja sam osvojio juniorski US Open, a on juniorski Roland Garros, sada se možda zamijenimo pa ja uzmem seniorski Roland Garros. Ovakav rezultat i meni puno znači, mogu ga pitati za savjet i siguran sam da će mi puno pomoći. Uostalom vidio sam da je moguće napraviti veliki rezultat i da nije nemoguća misija."

Protiv Nizozemske neće biti lako, naš mladi tenisač očekuje Čilićeve bodove i nada se još jednoj pobjedi.

"Ja očekujem da će Marin dobiti ta svoja dva meča. Po meni on trenutno igra tenis za svjetski Top 3 i računam na njegove bodove te se nadam da ćemo u paru ili u mojem meču 'ubosti' još taj jedan bod."

U Amsterdamu se igra na zemljanoj podlozi i to u uvjetima koji će više odgovarati Ćoriću.

"Zadnja dva-tri dana nisam igrao jer sam imao malih problema, ali sada sam spreman. Teren je dosta spor i mislim da nikada nisam igrao na ovako sporoj podlozi. Meni to čak i više odgovara, Marinu sigurno ne, ali opet s tim samopouzdanjem koje ima svoje mečeve bi dobio i da igra u blatu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ZooM09.09.2014. u 15:18
    Samo da ne bude ona i čorava koka neko zrno ubode..
    ZooM
  • Obrisan korisnik09.09.2014. u 11:42
    Da, definitvno. Ovakva je igra je NAJMANJE TOP 3. Pitanje je koliko može kontinuirano igrati ovako dobro, ali koga briga osvojio je US Open!!!!!
    Obrisan korisnik