Nogomet

Hiddink: "Vrlo sam ljut, poklonili smo im pobjedu"

Mihaela Bradovski • srijeda, 10.09.2014.
Hiddink: "Vrlo sam ljut, poklonili smo im pobjedu"
Foto: EPA

Za iznenađenje su se pobrinuli Česi koji su u Pragu bili bolji od polufinalista Svjetskog prvenstva u Brazilu, reprezentacije Nizozemske. Česi su pobjedu osigurali u sudačkoj nadoknadi pogotkom Vaclava Pilara...

Češka nije mogla zamisliti bolji ulazak u kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Ugostila je u Pragu reprezentaciju Nizozemske i upisala pobjedu 2:1 koja je još slađa zbog pogotka u 91. minuti susreta.

"Ovo je sjajno, svladali smo reprezentaciju koja je igrala u polufinalu Svjetskog prvenstva i koja je i ovdje pokazala svoju kvalitetu. Mi smo se dobro branili i čekali svoju priliku iz kontranapada. Kod pogotka sam primio odličnu loptu od napadača, nisam je htio izgubiti stoga sam okušao udarac i tako sam postigao jedan od najdražih golova u životu. U drugom dijelu nismo se htjeli braniti još zatvorenije nego u prvom poluvremenu, htjeli smo ostati aktivni i tražiti novu priliku, a na kraju smo imali i dosta sreće kod tog pogotka. Prerano je govoriti o raspletu, ali ovo je velika pobjeda i lijep korak na početku natjecanja", komentirao je strijelac vodećeg gola Borek Dočkal.

Kapetan Tomas Rosicky bio je oduševljen ovim rezultatom i nada se da Češka može izvući pozitivne stvari iz ove utakmice za budućnost.

"Presretni smo s ovim rezultatom. Nizozemska je velika reprezentacija i ovo je sjajna večer za nas. Znali smo da imaju tehnički fantastične igrače s kojima se ne možemo nositi u tom dijelu, ali smo zato odigrali taktički jako dobro. Naporno smo radili za pobjedu, a na kraju nas je pomazila i sreća kod njihove velike pogreške u završnici. Ovo je velika pobjeda, ali tek smo počeli s natjecanjem i očekuje nas još puno posla. Utakmica protiv Turske bit će vrlo teška, ali ako budemo ovako igrali, imat ćemo šanse", dodao je kapetan.

Krivac za drugi pogodak Daryl Janmaat ispričavao se nakon susreta svjestan da je poklonio Češkoj tri boda.

"Bila je to moja pogreška i ne mogu se opravdati. Htio sam smireno vratiti glavom loptu Cillessenu, učinio sam to već dvaput tijekom susreta, ali sam potpuno krivo pogodio loptu i pogreška je kažnjena. Trebali smo doći barem do boda, ali za takvo što ne smijete raditi ovakve pogreške."

Izbornik Guus Hiddink ne može nikako biti zadovoljan početkom na klupi. Nakon susreta bio je vrlo ljut na svoje igrače.

"Morao sam se ohladiti, bio sam bijesan nakon susreta. U posljednjim sekundama ne smiješ raditi takve stvari, mogli smo otići s remijem 1:1, ali smo im glupo poklonili pobjedu. Kada pričam o tome, vrlo sam ljut. Primili smo golove zbog pogrešaka na desnoj strani terena, nismo izgubili zbog formacije već zbog individualnih pogrešaka. Teško je uopće govoriti o nekoj taktičkoj formaciji ako vam braniči rade ovakve pogreške."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!