Ostali sportovi

Hrgović nokautirao još jednog Kubanca, Sep izgubio od svjetskog prvaka

Sportnet • četvrtak, 11.09.2014.
Hrgović nokautirao još jednog Kubanca, Sep izgubio od svjetskog prvaka

Najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović u srijedu je u Astani drugi put u karijeri boksao protiv kubanskog suparnika Yoandija Toiraca i drugi put pobijedio tehničkim nokautom.

U posljednjem meču revijalnog "Dvoboja šampiona" između Astana Arlansa i Cuba Domadoresa, odnosno srazu prvaka Svjetske boksačke serije 2013. i 2014., superteškaš BK Leonardo srušio je Yoandija Toiraca u posljednjoj sekundi četvrte runde, no suparnika je spasio gong.

Potom ga je još jednom uzdrmao početkom pete runde i natjerao suca u ringu da prekine borbu dvije i pol minute prije kraja.

"U trećoj rundi, nakon što je osigurao bodovnu pobjedu, Filip je odlučio nokautirati Kubanca. I to je ostvario na zaista spektakularan način. Kazahstanska publika ovacijama je pratila njegove juriše na uzdrmanog suparnika. Toirac nakon prvog nokdauna nije imao nikakve šanse. Ovakvom lakoćom Kubance nije rušio ni Parlov", javio je iz Astane trener hrvatskih šampiona Leonard Pijetraj.

Svog posljednjeg kubanskog suparnika, Josea Lardueta (sudionik londonskih Olimpijskih igara i brončani sa SP-a 2009. u Milanu), naš 22-godišnji superteškaš pobijedio je tehničkim nokautom u prosincu 2013. u dvoboju WSB-a, odnosno Kubanca je spasio trener bacanjem ručnika u ring u trećoj rundi.

Hrvoje Sep imao je kudikamo teži zadatak jer ponovno je boksao protiv dvostrukog svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji Julija Cesara La Cruza. U prvom susretu u WSB-u Kubanac je pobijedio uz blagonaklonost sudaca, dok je ovaj put slavio nešto uvjerljivije.

Nakon pet odličnih rundi svi su bodovni suci pobjedu dodijelili La Cruzu (49:46, 49:46, 49:46), koji je ipak morao iskoristiti sve svoje boksačke trikove, od zagrljaja do bježanja po ringu kako bi svladao Sepa.

Jedna je runda, posljednja u meču, ipak pripala hrvatskom borcu. Zahvaljujući Hrgovićevu nokautu Astana Arlansi su slavili drugog dana "Dvoboja šampiona" s 3-2, međutim ukupni pobjednici ipak su Cuba Domadoresi koji su prvog dana u kazahstanskoj prijestolnici stekli prednost 4-1.

Ligaški dio pete sezone Svjetske boksačke serije počinje u siječnju 2015. Hrgović i Sep nastupat će treću sezonu zaredom u boksačkoj Ligi prvaka za Astana Arlanse.

Ovo izdanje WSB-a važnije je utoliko što boksačima jamči 17 mjesta na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!