Tenis

Ćorić nije uspio, Haase donio izjednačenje Nizozemskoj

Ivana Spahija • petak, 12.09.2014.
Ćorić nije uspio, Haase donio izjednačenje Nizozemskoj
Foto: EPA

Borna Ćorić poražen je od Robina Haasea u drugom meču doigravanja za Svjetsku skupinu Davis kupa. Haase je u tri seta svladao 17-godišnjeg Ćorića donijevši tako prvi bod Nizozemskoj pa je uoči igre parova ukupni rezultat 1-1...

Nakon velikog iznenađenja i slavlja Mate Delića nad Igorom Sijslingom u prvom meču doigravanja za Svjetsku skupinu protiv Nizozemske, 17-godišnji Borna Ćorić ipak nije uspio iznenaditi Robina Haasea. Nizozemski tenisač je nakon sva sata i 22 minute igre i tri odigrana seta donio prvi bod Nizozemskoj.

Prvi set donio je jednaki omjer snaga, uz ponešto sigurniju igru Haasea na samom otvaranju, ali je u nastavku pojačao i Ćorić, koji je pri vodstvu od 5:4 imao dvije set lopte, ali ih nije iskoristio. Nova prilika na servisu Haasea hrvatskom se tenisaču pružila pri vodstvu od 6:5, no Nizozemac je neutralizirao i tu opasnost pa je set riješen u tie breaku, gdje je sa 7:4 bolji bio Haase.

U drugom setu bolje je krenuo Haase, koji je već u četvrtom gemu došao do breaka, što je ujedno i bio kraj za hrvatskog tenisača. Nizozemac je još jednom oduzeo servis Ćoriću i sa 6:1 uzeo drugi set.

U trećem setu Ćorić je podigao razinu igre i dobro je parirao Haaseu, ali je jedan break u petom gemu bio dovoljan nizozemskom tenisaču da sa 7:6(4), 6:1 i 6:4 uzme konačnu pobjedu i nakon prvog dana doigravanja Nizozemsku ostavi u utrci za plasman u Svjetsku skupinu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • litleben13.09.2014. u 07:47
    Nažalost, potrošio se u prvom setu. Haas se pokazao kao preiskusan za Bornu. Bez obzira na parove, u nedjelju osvajamo oba boda i prolazimo.
    litleben
  • teniosac12.09.2014. u 20:14
    a jebi ga..
    teniosac
  • Obrisan korisnik12.09.2014. u 19:36
    Sutra upada Čilić?
    Obrisan korisnik