Nogomet

Dinamo i Rijeka odrađuju HNL posao uoči prvih nastupa u Europskoj ligi

Sportnet • subota, 13.09.2014.
Dinamo i Rijeka odrađuju HNL posao uoči prvih nastupa u Europskoj ligi
Foto: FaH

Osmo kolo MAXtv Prve lige otvoreno je u Parku mladeži između Splita i Lokomotive, a subota donosi još dva dvoboja, prvi u Gradskom vrtu te drugi u Maksimiru...

Pred nogometašima Dinama vrlo je zanimljivih dvadesetak dana u kojima će odigrati čak sedam utakmica, a cijela serija počinje domaćim susretom protiv Istre 1961. Iako je jasno da su aktualni prvaci apsolutni favoriti domaći strateg Zoran Mamić upozorava da je Istra 1961 vrlo neugodan protivnik koji u tri dosadašnja gostujuća susreta još uvijek nije poražen.

"Postavit ćemo se na terenu kao i svaku utakmicu odnosno igrati našim stilom: visoki pritisak i brzi reposjed. Jako respektiramo protivnika i zato moramo biti na gornjoj granici da bi dobili tu utakmicu i osvojili tri boda," izjavio je uoči susreta Zoran Mamić.

Dinamov strateg je posebno istaknuo jedno ime: "Radonjić je igrač na kojeg treba posebno obratiti pozornost jer je igrač koji ima kvalitetu sam riješiti utakmicu." Iako nije otkrio tko će istrčati od prve minute Mamić je dao naslutiti da će zbog umora poštedu dobiti Soudani i Brozović.

Nedostaju: Taravel, Husejinović, Hodžić, Addy, Fernandes, Šimunović (ozljede)

Nogometaši Istre 1961 ne znaju za poraz već četiri utakmice u prvenstvu, ali u tim dvobojima uspjeli su skupiti tek šest bodova. Sada im slijedi gostovanje u Zagrebu kod Dinama gdje su rijetko kad dobro odigrali. Pred okršaj s vodećom momčadi i aktualnim prvakom, zeleno-žuti se hrabre da se mogu vratiti u Pulu uzdignutih glava.

"Naše je da hrabro uđemo u susret i učinimo što nam situacija na terenu dozvoli. Itekako znamo našu i njihovu kvalitetu i tu nekih velikih tajni nema. Ako budemo slušali trenera i odradimo sve zacrtane zadatke na terenu iz Zagreba se ne bi trebali vratiti potišteni", rekao je Dino Špehar, Dinamov igrač na posudbi u Istri.

Puljani se trenutno nalaze samo dva boda manje od europske pozicije, ali imaju i samo tri boda više od pretposljednjeg Zadra. Bod na Maksimiru bi bio sjajan rezultat za zeleno-žute koji se još uigravaju, no vjerojatno im nitko ne bi zamjerio poraz ukoliko se pruži borbena igra i čvrst otpor. Prilika je to Špeharu, Radonjiću i Ivančiću da se pokažu "u svom dvorištu".

Nedostaju: Woon (kartoni), Vučko, Batur (ozljede)

Nogometaši Osijeka nalaze se u dobrom ritmu, u posljednja tri susreta su neporaženi, međutim očekuje ih vrlo težak posao. U Gradski vrt dolazi Rijeka koja je prije dva kola poražena kod Lokomotive čime je prekinut njezin veliki niz pobjeda. Osječani su svjesni koliko težak posao ih očekuje u ovom susretu, međutim zanima ih isključivo pobjeda.

"U Rijeci je dosta naših bivših igrača koji igraju vrlo važnu ulogu. Tu su Vargić, Kvržić, Lešković, Jugović, sve odreda odlični igrači s kojima smo u stalnom kontaktu. Nema ništa slađe nego pobijediti prijatelja. Očekujem vrlo dobru i kvalitetnu utakmicu, Rijeka je vrlo jaka, ali i mi smo jači nego što smo bili prošle sezone. U odličnoj smo formi, u posljednja tri susreta osvojili smo sedam bodova uz samo jedan primljeni pogodak iz kaznenog udarca", kaže Tomislav Šorša.

Šorša bi se trebao naći u prvih 11, a pravo nastupa već protiv Rijeke ima i Nermin Jamak, igrač sredine terena pristigao iz Željezničara. Tomislav Rukavina neće moći računati na Matasa za kojeg će pronaći adekvatnu zamjenu.

Nedostaju: Matas (ozljeda)

Reprezentativni tjedan pomogao je Riječanima da se osvježe i vrate ritam treninga nakon naporne serije utakmica na početku sezone. Sada ih očekuje gostovanje kod Osijek na kojem su u posljednja dva susreta ostalih kratkih rukava. Matjaž Kek napokon može računati na oporavljenog Ivana Močinića koji će se naći u kadru, međutim ima nekih drugih problema.

"Osijek je za nas najneugodniji protivnik ako ćemo gledati posljednje rezultate. Međutim, nas u HNL-u zanimaju isključivo bodovi bez obzira protiv koga igramo. Ne znam još sastav za Osijek, imamo određenih problema, a niti uvjeti nam nisu baš najbolji u ovom dijelu godine. Očekuje nas momčad koja ima kvalitetne pojedince i posebno je jaka na svom travnjaku", tvrdi Kek.

Što se tiče izostanaka, Maleša nema već duže vrijeme, problem je ozljeda Moisesa, ali i stanje s Tomečakom i Leovcem zbog čega će u Gradskom vrtu debitirati Crnogorac Vešović.

Nedostaju: Leovac, Moises (ozljede), Tomečak (kartoni)

MAXtv Prva liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3685:21+6488
2Rijeka 3676:29+4775
3Hajduk (-3)3659:56+350
4Lokomotiva 3659:68-946
5Zagreb 3645:54-946
6Slaven Belupo 3638:49-1142
7Split 3642:49-741
8Osijek 3642:59-1736
9Istra 1961 3636:59-2335
10Zadar 3637:75-3832

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!