Tenis

Čilić: "Nadao sam se osvajanju Grand Slam naslova, ali sve se dogodilo jako brzo"

Branimir Korać • ponedjeljak, 15.09.2014.
Čilić: "Nadao sam se osvajanju Grand Slam naslova, ali sve se dogodilo jako brzo"
Foto: FaH

Marin Čilić i hrvatska Davis Cup reprezentacija vratili su se u Hrvatsku gdje je glavna zvijezda dočeka bio upravo osvajač US Opena. Čiliću je priređen svečani doček nakon kojeg je progovorio o svježim dojmovima...

Marin Čilić vratio se u Hrvatsku po prvi put nakon što je prije tjedan dana osvojio US Open. U međuvremenu je boravio u Amsterdamu gdje je pomogao hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji u ulasku u Svjetsku skupinu.

Čilić je na pressici iznio dojmove s US Opena istaknuvši kako se nadao Grand Slam naslovu, ali stvari su se odvile jako brzo.

"Uživam u svakom danu, puno toga se izdogađalo velikom brzinom i nisam to očekivao. Nadao sam se da bih mogao tijekom karijere do Grand Slam naslova, ali nekako je sve došlo brzo i neočekivano. Sada znam kako u budućnosti igrati na ovako velikim turnirima", govorio je Čilić.

Najbolji hrvatski tenisač zahvalio se na potpori koju je dobivao.

"Ponosan sam što sam iz Hrvatske i što sam dobivao takvu potporu. Zahvaljujem se svima na tome, a u utorak u mom rodnom Međugorju napravit ćemo veliko slavlje."

Čilić nije stavljao pod znak pitanja pridruživanje hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji bez obzira na umor i emotivnu ispražnjenost.

"Nisam uopće dvojio oko toga hoću li ići u Amsterdam, bilo je upitno tek hoću li imati snage za nastup već u petak. Tu je uskočio Mate koji je napravio veliki posao i donio nam taj možda i najvažniji bod. Uživao sam ponovno sa svima u reprezentaciji, a na kraju je zadovoljstvo i veće jer smo pobijedili."

Marin se zahvalio i Goranu Ivaniševiću, ali je i čestitao Mirjani Lučić-Baroni na osvajanju turnira u Quebecu.

"Goran najbolje vidi stvari, pokazao mi je na koji način se dolazi do titule i teško bih nju osvojio bez njega. Cijeli tim je funkcionirao savršeno. Ovo je fantastično razdoblje za hrvatski tenis, sve pohvale zaslužila je i Mirjana Lučić-Baroni za koju znam kako je težak put prošla i koliko je napora uložila. Jako sam sretan zbog nje."

Čilić je otkrio i koji je sljedeći cilj.

"Želja mi je bila ući među deset najboljih, a sada kad sam to ostvario, želim se probiti i među petoricu. Mislim da to nije nemoguće jer sam već sada po bodovima iz ove godine peti."

Središnji doček u Međugorju organizira se u utorak od 16 sati i 30 minuta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.09.2014. u 17:12
    Vidimo se sutra Čilke!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.09.2014. u 16:59
    A sad slavlje u Medjugorju Marine!
    Obrisan korisnik