Tenis

Petra Martić u drugom kolu u Kini, Donna Vekić zaustavljena na startu u Seoulu

Mihaela Bradovski • utorak, 16.09.2014.
Petra Martić u drugom kolu u Kini, Donna Vekić zaustavljena na startu u Seoulu
Foto: EPA

Petra Martić već dugo nije uspjela spojiti tri pobjede u nizu. Uspjelo joj je to u Guangzhouu gdje je nakon dvije pobjede u kvalifikacijama, stigla do pobjede u prvom kolu. Na startu Seoula poražena je Donna Vekić...

Već više od godinu dana Petra Martić nije povezala tri pobjede. Uspjela je to napraviti u kineskom Guangzhouu gdje je prošla dva kola kvalifikacija i zatim prvo kolo glavnog turnira.

Na startu turnira čekala ju je Rumunjka Sorana Cirstea koja također nije u svojoj najboljoj formi, ali opet s nekoliko velikih pobjeda u ovoj sezoni. Martić je na kraju ipak bila bolja i slavila je u dva seta.

U prvom setu Martić je bila bolja u tie-breaku sa 7:3, a onda je Cirstea pala i u drugom setu više nije imala prave šanse. Vrlo brzo izgubila je servis, Martić se odvojila i mirno dovršila meč.

U drugom kolu Petra će igrati protiv bolje iz susreta prve nositeljice Samanthe Stosur i Kineskinje s wild cardom Yafan Wang.

Donna Vekić i dalje je u potrazi za pravom formom. U Seoulu je u prvom kolu igrala protiv Ruskinje Marije Kiriljenko koja ju je porazila u tri seta.

Hrvatska igračica imala je velikih problema sa servisom, imala je čak 12 dvostrukih servis pogrešaka i postotak ubačaja prvog servisa ispod 50 posto što je Kiriljenko znala kazniti.

Prvi set uzela je Vekić, prilika se pojavila na početku trećeg seta kada je povela s 2:0, no Kiriljenko je uspjela doći do preokreta. Kod 4:4 je napravila ključni break koji ju je odveo do pobjede.

WTA Seoul, prvo kolo:
Maria Kiriljenko (Rusija, WC) - Donna Vekić (Hrvatska) 3:6, 6:2, 6:4

WTA Guangzhou, prvo kolo:
Petra Martić (Hrvatska, Q) - Sorana Cirstea (Rumunjska) 7:6(3), 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • interreg17.09.2014. u 09:04
    Da se igra jedan set bila bi u top 10 :-) Ali ozbiljno, ako bi uspjela produziti faze dobre igre bila bi odlicna. Samo ce biti problem ako ne proigra uskoro jer bi joj se moglo dogoditi sto i Petri: treba sad bar 2 godine orat i kopat da dodje na pozicije gdje je vec bila. Ako...
    interreg
  • raz_bojnik16.09.2014. u 11:40
    Ogroman talent? Po čemu to? Potpuno jednodimenzionalna igračica.Talent je martićka.
    raz_bojnik
  • ivos16.09.2014. u 11:33
    Malo je poslati ivaniševiću da bar malo nauči
    ivos
  • sportoz16.09.2014. u 09:59
    Cura je ogroman talent, samo nikad nije svladala vještinu serviranja. Zanimljivo...
    sportoz