Nogomet

Gervinho: "Cijenimo Manchester City i Bayern, ali Roma može daleko u Ligi prvaka"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 18.09.2014.
Gervinho: "Cijenimo Manchester City i Bayern, ali Roma može daleko u Ligi prvaka"
Foto: EPA

Roma je impresivnim nastupom pregazila moskovski CSKA s 5:1 i istaknula kandidaturu za dugačak život u Ligi prvaka. Frustrirani Moskovljani nisu imali šanse protiv raspoloženog domaćina...

Odlični Rimljani predvođeni s raspoloženim Gervinhom potpuno su nadigrali CSKA i stigli do zaslužene pobjede. Gervinho je postigao dva pogotka i bio najopasniji igrač kod domaćina.

"Sretni smo zbog pobjede, oduševljeni zbog povratka u ovom natjecanje i ovako lijepe pobjede. Naravno, jako sam zadovoljan zbog svojih golova, međutim pobjeda je ono što mi je najvažnije. Roma može daleko u Ligi prvaka. Imamo cilj prolaska skupine i nadamo se da ćemo u tome i uspjeti. Manchester City i Bayern su vrlo jaki protivnici i utakmice protiv njih bitt će jako teške, ali imam vjere u ovu momčad i vjerujem da ćemo proći dalje", govorio je reprezentativac Obale Bjelokosti.

Trener Rimljana Rudi Garcia bio je zadovoljan nastupom svojih igrača i ispunjavanjem zadaća koje je stavio pred njih.

"Igrali smo upravo onako kako smo i željeli. Znali smo da ćemo imati prilika ako dobro iskoristimo brzinu Iturbea i Gervinha. Pokazali smo volju i želju te smo bili vrlo efikasni. Brzo smo odveli utakmicu u svoje vode i što je najvažnije pobjednički krenuli u Ligu prvaka. Igračima sam rekao da igraju slobodno i da se pokušaju osloboditi pritiska i upravo to su i učinili te smo vidjeli vrlo dobru Romu. Ne smijemo osjećati pritisak iako nas nije bilo nego vrijeme u Ligi prvaka, moramo uživati u igri i sve će biti u redu", tvrdi Garcia.

Moskovljani su odigrali vrlo lošu utakmicu i nisu imali nikakvog razloga za zadovoljstvo. Zoran Tošić tvrdi kako je susret bio prava noćna mora za njega i suigrače.

"Znali smo da igramo protiv kvalitetnog protivnika i ovo je bila prava noćna mora za nas. Bilo je nemoguće vratiti se u utakmicu nakon takvog starta u kojem smo napravili toliko pogrešaka i primili četiri gola. Moramo ovo što prije zaboraviti i fokusirati se na sljedeću utakmicu."

Leonid Slucki, trener CSKA, smatra da je njegova momčad imala malu priliku u početku za povratak, no nije ju iskoristila.

"Počeli smo vrlo loše, ali problem nije bio fizičke već mentalne prirode, u protivnom ne bi ovako završilo. Roma je vrlo jaka momčad i ovaj susret je pokazao da mi nismo na toj razini. Možda bismo imali neku priliku da smo realizirali šansu kod 2:0, ovako nismo imali nikakve šanse."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.09.2014. u 17:38
    Niko nije nepobjdeiv, bitna je zelja i volja igraca .. Roma je poprilicno jaka ekipa.. Volio bi da prodju grupnu fazu ..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2014. u 16:14
    imaju odličnog trenera, poslozili su momcad , bjelokosčanin igra u zivotnoj formi, a vučica je gladna . Forza Roma !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2014. u 15:31
    dobra je se Roma pokazala, ali sumnjam da će proć
    Obrisan korisnik
  • etti18.09.2014. u 12:47
    Može itekako Roma preko Citya do 1/8 finala, vrijeme će pokazati
    etti