Nogomet

Standard je u krizi, Rijeka sigurno nije bez šanse

Branimir Korać • četvrtak, 18.09.2014.
Standard je u krizi, Rijeka sigurno nije bez šanse
Foto: FaH

Rijeka otvara nastup u Europskoj ligi gostujućim susretom kod Standarda. Dok Riječani izgledaju vrlo dobro već duže vrijeme, Standard je ušao u krizu i treneru Guyu Luzonu opasno se trese stolica...

Riječani u idealno vrijeme odrađuju gostovanje u Liegeu. Standard je u seriji loših rezultata, igrači su potpuno izgubili samopouzdanje, posebno oni u obrambenom dijelu momčadi. Sedam utakmica u nizu Standard ne zna za pobjedu, upisao je tek dva remija, a u seriji je od devet utakmica na kojima je primio barem jedan pogodak.

Svakako najviše bole teški porazi od Mouscrona i Oostendea koji su momčadi iz Liegea utrpali po pet komada s tim da je Oostende to učinio prije pet dana usred Liegea. Obrana Standarda nimalo ne ulijeva povjerenje što je svakako odlična vijest za Andreja Kramarića i društvo.

U Standardu nisu navikli na ovakve poraze i već se raspravlja o odlasku Guya Luzona kojem bi ovo mogla biti jedna od "kvalifikacijskih" utakmica za ostanak na klupi Standarda.

Riječani imaju jedinstvenu priliku iskoristiti lošu atmosferu u redovima respektabilnog protivnika, mogu iskoristiti priliku za kontranapade, upravo ono što najviše vole, kada se Standard otvori i ostavi prostora u posljednjoj liniji.

Belgijci će igrati otvoreno, Standard se voli nadigravati i neće čekati da ih Rijeka napadne i onda vrebati priliku preko vrlo brzih krilnih igrača. Dobra vijest za Riječane je neigranje Ricarda Fatyja koji je doveden kao pojačanje u defenzivnom dijelu Standardovog veznog reda, problema imaju i Eyong Enoh, Ronny Stam i Jonathan Vieira, ali bez obzira na to tu je niz kvalitetnih igrača počevši od opasnih Mujangija i De Camarga.

Iz riječkog tabora stižu najave kako u Liege odlaze uživati, najavljuju nastup u Europskoj ligi kao nagradu i privilegiju, ali bez obzira na to i oni su svjesni kako nisu bez šanse i imaju što za reći u ovom susretu.

Koji sastav će Matjaž Kek poslati na travnjak, nije poznato. Slovenski stručnjak gleda i u budućnost, svjestan je da ga u nedjelju očekuje i derbi s Dinamom stoga će ovaj susret možda propustiti Leovac i Moises koji su se oporavili, ali teško mogu izdržati nakon ozljede u kratkom roku dva puta po 90 minuta u visokom ritmu.

Dobro smo reagirali na posljednjim treninzima i zbog toga sam veliki optimist pred ovu utakmicu. Ovo je za nas privilegija, izazov u kojem možemo potvrditi kvalitetu. Ovdje moramo biti na sto posto jer ako ne budemo, dogodit će nam se ono što se dogodilo prošle godine na gostovanju u Guimaraesu kada smo teško poraženi", rekao je Kek.

Standard nema pobjedu u posljednjih pet domaćih susreta u Europi, čak četiri puta je poražen, a Rijeka s druge strane ima tri uzastopne pobjede u gostima u Europi. U posljednjih 21 utakmici Rijeka je čak 20 puta stigla do pobjede, započela je novi niz nakon poraza od Lokomotive i nada se da ga može nastaviti i u Liegeu.

Europska liga, skupina G, prvo kolo:
Standard Liege - Rijeka 21:05

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Sevilla2:0Feyenoord
Standard Liège2:0Rijeka
1Feyenoord 610:6+412
2Sevilla 68:5+311
3Rijeka 67:8-17
4Standard Liège 64:10-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.09.2014. u 18:26
    ajde ne kenjaj , citirati cu ti keka : Kek uoči Standarda: Faza učenja je prošlost, dosta je floskula 'nemamo što izgubiti' .. I ne slažem se s onima koji tvrde da nemamo što izgubiti... Imamo, kako ne, tri boda! ...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2014. u 17:59
    Je Kek zna što radi, ali izjave tipa idemo uživati i igrati (se), zaslužili smo... Čime ste zaslužili? Da li je to traženje alibija unaprijed? Ajd ti lijepo odi tamo i pobijedi Standarda pa onda uživaj!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2014. u 16:21
    koliko god su mozda u krizi to je ipak jaca liga , a gledao sam malo , oni igraju vrlo razigran i napadacki nogomet i imaju bar dva igraca kvalitete kramarica .. ove godine su prodali igrace u vrijednosti 20 mil eura ! ( rijecin budget je 9 mil) . No nogomet je nepredvidiv ,a Kek zna sta radi .. FF
    Obrisan korisnik
  • zovche18.09.2014. u 11:36
    zasto morate pisati komentare kao "rijeka nije bez sansi", "ako dinam zeli proci mora dobiti"... pa ostavite se svojih pogadjanja, napisite sportsku analizu bez ikakvih zakljucaka i pogadjanja rezultata jer se to ne trazi od novinara i to je to... ovako samo bacate lose cari na... [više na forumu]
    zovche
  • kroftek18.09.2014. u 11:06
    sretno dečki i učinite nas ponosnima!
    kroftek