Europska liga, skupina G, 1. kolo, 18.09.2014, 21:05 h, Liege, Stade Maurice Dufrasne
Suci: Cristian Balaj, Sebastian Gheorghe, Ovidiu Artene (Rumunjska)
Standard Liège
Standard Liège
Laurent Ciman 74'
Vinicius Araujo 87'
2:0(0:0) Rijeka
Rijeka

Video: Standard kaznio riječke promašaje, Vešoviću poništen pogodak

Branimir Korać • četvrtak, 18.09.2014.
Video: Standard kaznio riječke promašaje, Vešoviću poništen pogodak
Foto: FaH

Nogometaši Rijeke vraćaju se iz Liegea uz poraz 2:0 i gorak okus u ustima. Mogli su do pobjede, imali dvije čiste prilike kod aktivnog rezultata, a poništen im je i pogodak...

Standard Liège
Standard Liège
Rijeka
1
Eiji Kawashima
5
Jorge Teixeira
6
Laurent Ciman
37
Jelle van Damme
66
Martin Milec
15
Julien de Sart
23
Adrien Trebel
25
Jeff Louis
(do 85')
33
Mehdi Carcela-Gonzalez
(do 56')
63
Geoffrey Mujangi Bia
(do 16')
10
Igor de Camargo
Pričuvni igrači
40
Paul-Jose Mpoku
16'
11
Jonathan Viera
56'
9
Vinicius Araujo
85'
Trener
Guy Luzon
20
(do 66')
89
(do 81')
91
(do 62')
Pričuvni igrači
Trener
Matjaž Kek

Dugo će Ivan Krstanović i Marko Vešović pamtiti Liege.č Krstanović je promašivao čiste zicere, Vešoviću je poništen pogodak, a sve to dovelo je na kraju do riječkog poraza 2:0.

Prvo poluvrijeme u Belgiji proteklo je u očekivanoj igri, Standard je pokušavao koristiti svoja brza krila, međutim vrlo rano ostao je bez Mujangija koji je ozlijeđen napustio igru već u prvih 15 minuta što je svakako bio udarac za domaćina.

Počelo je dobrom prilikom za Standard već u 14. sekundi susreta kada je riječka obrana zaspala i dopustila Carceli da primi loptu i praktički neometan puca s desetak metara, srećom pokraj gola.

Nakon tog početnog šoka, Rijeka je uhvatila konce igre i u desetoj minuti imala veliku priliku. Krstanović je dobio loptu u 16 metara, primio je na prsa i zatim iz odlične pozicije pucao vrlo loše preko gola.

Općenito Krstanović nije briljirao, sporo je odigravao dodavanja, u nekoliko navrata zaustavio je riječku kontru i spriječio opasnost pred golom Kawashime.

Japanac je u prvom poluvremenu imao jednu lošu intervenciju iz koje je Rijeka mogla do vodstva i to nakon što je Leovac ubacio, Kawashimi ispala lopta, međutim Jugović i Kramarić nisu uspjeli doći do lopte i iz blizine je ugurati u mrežu.

Na drugoj strani Standard je najopasniju priliku imao kada je Carcela u petercu Rijeke tražio Mpokua, međutim lopta je otišla malo iza leđa domaćem napadaču i riječka obrana očistila je opasnost.

U drugom poluvremenu nastavilo se u sličnom ritmu, obje momčadi možda su nešto odlučnije krenule prema golu, a do novog čistog zicera stigao je Krstanović.

U 64. minuti serijom pogrešaka Standardova obrana počastila je Krstanovića koji je krenuo potpuno sam prema Kawashimi i umjesto udarca, odlučio se za dribling, pao je i zaradio žuti karton za simuliranje.

I umjesto da Rijeka stigne do vodstva, do prednosti je došao domaćin. Mpoku je ubacio iz slobodnog udarca, Ciman je pobjegao Leškoviću i glavom poslao loptu iza Vargića.

Sedam minuta prije kraja mrežu Kawashime zatresao je Vešović koji nije bio u zaleđu iako je sudac tako pokazao. Krstanović je ušao ranije u prostor, ali bez utjecaja na igru.

U 87. minuti priči je došao kraj, Trebel je odlično ubacio u kazneni prostor gdje je ostao zaboravljen Vinicius, a ovaj glavom lakoćom podiže na 2:0.

U završnici susreta mogao je još Ivančić smanjiti zaostatak, ali nije bio precizan. Rijeka je tako upisala poraz iako je mogla jednako tako i ona do pobjede.

Europska liga, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Sevilla2:0Feyenoord
Standard Liège2:0Rijeka
1Feyenoord 610:6+412
2Sevilla 68:5+311
3Rijeka 67:8-17
4Standard Liège 64:10-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.09.2014. u 11:04
    e moja Rijeko rijesili ste se Jahovica umjesto panjine Krstanovica
    Obrisan korisnik
  • Zdren19.09.2014. u 10:41
    šteta, trebalo je zabiti nešto od prigoda.
    Zdren
  • Obrisan korisnik19.09.2014. u 08:20
    Ključ utakmice bila je 63 minuta i zbilja ne znam što je Krstanovićć htio a vidi se da ni on sam nije znao što da napravi i naravno izabrao je najbolje rješenje. Nakon te 63 minute znao sam da Rijeka prima gol.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2014. u 23:44
    Jako cijenim Keka ali mislim da je on ovdje jedan od većih krivaca za ovaj poraz. Standard je bio spreman za poraz a on onda vadi Kramarića a ostavlja onoga panja Krstanovića, što mu se je na kraju i osvetilo, jer je ovaj promašio zicer a onda i zbog njegovog zaleđa gol neopravdano poništen onome... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2014. u 23:33
    Uobičajen problem hrvatskih klubova je nedostatak pravog napadača koji polupriliku pretvara u pogodak. Naime, u HNL svi oni imaju po pet, šest (deset) dobrih prilika za zabiti pa iz sedme pogode, dok u Europi šanse dolaze rijeđe, skoro pa na kapaljku (sjećam se Rukavine protiv Reala, ako se ne... [više na forumu]
    Obrisan korisnik