Nogomet

Ćorluka bez trenera, smjena mađarskog izbornika, slobodne ruke ima i Solskjaer

Borna Rupnik • četvrtak, 18.09.2014.
Ćorluka bez trenera, smjena mađarskog izbornika, slobodne ruke ima i Solskjaer
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Lokomotiv iz Moskve i Cardiff City kreću u potragu za novim trenerima, dok je Mađarska dobila privremenog izbornika.

Prva ovosezonska trenerska žrtva u Rusiji postao je 55-godišnji Bjelorus iz moskovskog Lokomotiva, Leonid Kučuk, koji je dobio otkaz zbog slabih rezultata u prvenstvu i ispadanja od ciparskog Apollona u Europskoj ligi.

Osim toga, u svlačionici u kojoj stanuje i hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka, bilo je nezadovoljnih igrača poput Lassane Diarre, koji više nije želio igrati pod Kučukom. Među kandidatima za njegovog nasljednika spominju se Roberto Mancini i Tim Sherwood.

Klupu drugoligaša Cardiff Cityja nakon devet je mjeseci napustio bivši norveški reprezentativac i napadač Manchester Uniteda, Ole Gunnar Solskjaer. Cardiff City doživio je tri poraza o sedam utakmica, a Solskjaeru su presudili Middlesbrough i Norwich City.

Domaći poraz od Sjeverne Irske u prvom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Francuskoj posla je koštao mađarskog izbornika Attilu Pintera, kojega će do daljnjega zamijeniti bivši reprezentativac, 38-godišnji Pal Dardai.

Iz Mađarskog nogometnog saveza poručuju kako za dugoročno rješenje imaju "pet do šest kandidata, dobro poznatih trenera". Dardai će kao izbornik debitirati 11. listopada protiv Rumunjske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!