Tenis

Donna Vekić zaustavljena u prvom kolu Wuhana, Njemica Petković ipak prejaka

Mihaela Bradovski • nedjelja, 21.09.2014.
Donna Vekić zaustavljena u prvom kolu Wuhana, Njemica Petković ipak prejaka
Foto: EPA

Andrea Petković ipak je bila preteška zadaća za Donu Vekić. Hrvatska tenisačica poražena je u prvom kolu turnira u Wuhanu protiv 16. nositeljice nakon dva sata igre u tri seta...

Nakon dobrog nastupa u kvalifikacijama, Donna Vekić nije uspjela nastaviti u istom ritmu i u glavnom ždrijebu. Odigrala je dobar prvi set protiv favorizirane Njemice, a onda je ostala bez snage i upisala poraz.

Petković je na kraju s pobjedom 5:7, 6:1, 6:2 stigla do prolaza u drugo kolo gdje će igrati protiv bolje iz susreta Samanthe Stosur i Karoline Pliškove.

Vekić je odlično otvorila meč i u prvom setu iskoristila je bolju igru te dobila taj set sa 7:5, međutim problemi su se javili u nastavku susreta.

Nakon što je izgubila drugi seta sa 6:1, u trećem se uspjela vratiti iz ranog zaostatka 2:0 i poravnati na 2:2, ali nakon toga Petković uzima naredna četiri gema i prolazi u drugo kolo.

Petković je odlično koristila praktički svaku priliku, realizirala je sedam od osam break lopti dok je Vekić iskoristila četiri iz pet prilika. Iako je imala više poena protiv servisa (41:37), Vekić je imala manje break prilika i šansi za oduzimanje servisa.

WTA Wuhan, prvo kolo:
Andrea Petković (Njemačka, 16) - Donna Vekić (Hrvatska, kvalifikacije) 5:7, 6:1, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!