Tenis

Toni Androić jedini izvukao pobjedu, loš dan za ostatak društva na Challengerima

Branimir Korać • utorak, 23.09.2014.
Toni Androić jedini izvukao pobjedu, loš dan za ostatak društva na Challengerima
Foto: FaH

Jedino Toni Androić uspio je proći prvo kolo na ovotjednim Challengerima. On je u Pereiri svladao Argentinca Trungellitija dok su poraze upisali Antonio Veić, Ante Pavić i Nikola Mektić...

Ante Pavić je u padu forme, ne igra kao prije nekoliko mjeseci, a osim toga u prvom kolu Orleansa nije ga baš pomazio ždrijeb. Prvi protivnik bio mu je sedmi nositelj Paul-Henri Mathieu koji nije imao posebnih problema.

Francuz je odnio pobjedu za 75 minuta igre sa 6:3, 6:4 i tako izborio prolaz u drugo kolo. Ponovno je Pavićev prvi servis bio na ispod 50 posto što je Mathieu znao kazniti.

Nakon što je prošlog tjedna igrao finale u Trnavi, Antonio Veić zaustavljen je odmah na startu Challengera u Sibiuu. Odličan tjedan u Slovačkoj očito je ostavio traga na Veiću koji nije odigrao dobro protiv srpskog kvalifikanta Miljana Zekića.

Zekić se tako ponovno pokazao kobnim za hrvatske tenisače, u Banja Luci je iznenadio Antu Pavića, a u Rumunjskoj Antonija Veića upisavši glatku pobjedu sa 6:4, 6:2.

U lošoj seriji je Nikola Mektić koji je upisao šesti uzastopni poraz. U Pereiri je imao pretežak posao u prvom kolu, treći nositelj Paolo Lorenzi bio je prejak i glatko je slavio.

Mektić je iz turnira ispraćen za 75 minuta uz samo četiri osvojena gema u susretu u kojem nije imao nikakvu šansu. Tek jedna break lopta uz samo 12 poena protiv servisa, premalo je za pobjedu protiv Lorenzija.

Hrvatski dan spasio je Toni Androić koji je uspio proći u drugo kolo u Pereiri. Androić je u teškom susretu svladao Argentinca Marca Trungellitija u tri seta.

Trungelliti je pao nakon više od dva sata borbe uz dosta problema s početnim udarcem. Hrvatski tenisač znao je to iskoristiti, preokrenuo je meč nakon gubitka prvog seta i prošao je u drugo kolo gdje će igrati protiv boljeg iz susreta Alejandra Gonzaleza i Huga Delliena.

Challenger Orleans, prvo kolo:
Paul-Henri Mathieu (Francuska, 7) - Ante Pavić (Hrvatska) 6:3, 6:4

Challenger Sibiu, prvo kolo:
Miljan Zekić (Srbija, Q) - Antonio Veić (Hrvatska) 6:4, 6:2

Challenger Pereira, prvo kolo:
Paolo Lorenzi (Italija, 3) - Nikola Mektić (Hrvatska) 6:2, 6:2
Toni Androić (Hrvatska) - Marco Trungelliti (Argentina) 4:6, 7:6(3), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!