Hrvatski nogometni kup, 1/16 finala, 24.09.2014, 15:30 h, Vukovar
Suci: Igor Pajač (Zelina), Krunoslav Ambrinac (Zagreb), Ivan Batušić (Cvetković)
Vuteks Sloga
0:3 Osijek
Benedik Mioč 46'
Tomislav Šorša 65'
Matej Jonjić 74'
Osijek

Osijek apsolvirao Vuteks s tri pogotka u drugom poluvremenu

Mario Katušić • srijeda, 24.09.2014.
Osijek apsolvirao Vuteks s tri pogotka u drugom poluvremenu
Foto: Kristijan Komarica

Nakon izuzetno loše prezentacije u prvom dijelu, Osijek je u drugom poluvremenu ipak dokazao kvalitetu i s tri gola u mreži Vuteksa prolazi u osminu finala hrvatskog nogometnog Kupa.

Vuteks Sloga
Vuteks Sloga
Osijek
12
Slobodan Arsić
2
Srđan Majher
3
Zoran Kisilj
(do 58')
4
Aleksandar Glamočak
6
Siniša Majher
7
Antun Ružek
9
Danijel Spasić
10
Goran Šekuljica
(do 90')
16
Andrej Kolak
18
Uroš Puškaš
(do 78')
20
Ognjen Knežević
Pričuvni igrači
19
Matej Tomić
58'
5
Slobodan Tripunović
78'
13
Miloš Mirosavljević
90'
Trener
Željko Mažar
7
(do 46')
22
(do 74')
Pričuvni igrači
Trener
Tomislav Rukavina

Trener Osijeka Tomislav Rukavina za ovaj je susret izveo momčad sastavljenu od igrača iz drugog plana, dok su od standardnih prvotimaca nastupili samo i Šorša. I ta momčad se u početku nije snašla, a prvih 15 minuta prošlo je u ispitivanju snaga, bez prave inicijative s obje strane.

Tako prvi pokušaj vrijedi spomenuti iz 17. minute, no Pavićev udarac odlazi preko gola, kao i Šekuljicin s druge strane, nekoliko minuta kasnije. Do kraja prvog dijela, Osijek je imao inicijativu, ali ona je bila jalova i sve što se isticalo je nevjerojatno bezidejnost i beskrvnost u ekipi gostiju, dok su domaći zadržali borbeni pristup, kojim su državi aktivan rezultat.

No, drugi dio je donio drugi Osijek. U igru su uvedeni Mišić i Matas, a samo tridesetak sekundi bilo je potrebno za pogodak. Pavić je probio lijevu stranu i ubacio, a na drugoj stativi se nalazio Benedik Mioč, koji je vanjskom stranom stopala loptu poslao u dalje rašlje. Samo dvije minute kasnije Vuteks je mogao do pogotka, ali je komplicirao i Lončarić mu se baca u noge i odnosi loptu.

Osijek je nakon toga proigrao bolje, gdje bilježimo odlična udarac glavom Dugandžića, koji je vratar Aršić obranio, kao i dobar pokušaj Šorše, koji je otišao pokraj gola. Ipak, kapetan Osijek Šorša je bio precizniji u 64. minuti. Dugandžić je iznio jednu loptu, a onda poslao sjajan okomiti pas za Šoršu koji bježi obrani i pogađa za 0:2.

Četiri minute kasnije Vuteks je umalo smanjio, ali slobodni udarac Šekuljice pogađa vratnicu. Dugandžić je bio blizu pogotku u 73. minuti kad pogađa gredu, a pokušaj Mioča nakon toga Aršić odbija u korner. No, iz tog kornera Osijek potvrđuje pobjedu. je ubacio, a Jonjić na drugoj vratnici glavom zabija za 0:3.

Gosti su do kraja susreta pokušali doći i do još jednog pogotka, no nisu uspjeli, a najbliži je bio Mišić, koji je u 85. minuti pogodio vratnicu. Osijek tako rutinski prolazi i iduće kolo i može se okrenuti prvenstvu, gdje u nedjelju gostuje kod Lokomotive.

Hrvatski nogometni kup

1/16 finala

BSK Bijelo Brdo2:5Lokomotiva
Novigrad2:0Inter-Zaprešić
Zagora1:5Zadar
GOŠK Dubrovnik7:0Pomorac
Međimurje0:2Jaska Vinogradar
Segesta0:2Split
Vuteks Sloga0:3Osijek
Zrinski1:5Slaven Belupo
Mladost Antin0:1Varaždin
Bistra0:2Cibalia
Podravac1:3Šibenik
Slavonija2:3Istra 1961
Opatija9:8 **Zagreb
Ponikve1:2Dinamo
Funtana0:2Hajduk
Lekenik2:4Rijeka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.09.2014. u 03:14
    Rutinska pobjeda Osijeka bez obzira na loše 1. poluvrijme što i ne čudi, jer u ovakvoj izmiješanoj postavi ne igraju ni prijateljske utakmice. Ujedno bi bilo jako lijepo kada bi netko i pročitao tekst prije nego što ga se pusti u objavljivanje - na 3 mjesta vam nedostaje ime osobe koja je nešto... [više na forumu]
    Obrisan korisnik