Nogomet

Mamić: "Ovakva igra je moj poraz, pojedinci su se ovakvim pristupom udaljili od igre"

Niko Rukavina • četvrtak, 25.09.2014.
Mamić: "Ovakva igra je moj poraz, pojedinci su se ovakvim pristupom udaljili od igre"
Foto: FaH

Dinamo je osminu finala Hrvatskog kupa dohvatio teže od očekivanog. Pred gotovo 3.000 gledatelja u Gajnicama, aktualni prvaci države namučili su se protiv četvrtoligaša Ponikva, čiji su otpor slomili tek u 75. minuti. Zoran Mamić prigodu je dao igračima koji se u posljednje vrijeme nisu nadigrali, kao i rekonvalescentima. Na kraju, nije bio zadovoljan prikazanim...

Iako su Gajnice poznata baza navijača Dinama, jučer su gledatelji na stadionu Ponikva ipak malo više navijali za domaću momčad. Domaćini su poveli u 19. preko Klarića, a preokret i pobjedu Modrima donijeli su Henriquez i Vukojević. Od 15 igrača koji su nastupili u Gajnicama, njih 13 je dovedeno kao pojačanja u posljednja tri prijelazna roka Modrih.

" Ovo je poraz za trenera kad mu momčad ovako igra! Ali, istodobno je i fantastična stvar jer neki su pojedinci svojim pristupom sami sebe udaljili od igre. Znam da je bilo teško igrati na ovakvom terenu, ali odnos nekih igrača prema dresu, prema klubu i prema suigračima bio je katastrofalan. No, koliko je to loše, toliko je i dobro, jer je to samo potvrda da sam dosad bio pravedan i da su neki zasluženo imali manju minutažu. Neće biti novčanih kazni, najveća je kazna kad igrača pošaljem na tribinu i kad ne igra. A toga će biti", rekao je Mamić.

Utakmica je bila posebno emotivna za Domagoja Antolića, igrača koji je ponikao u Ponikvama, a danas je standardni član udarne postave kluba iz Maksimirske 128. U igru je ušao početkom drugog poluvremena, a prije utakmice poklonio je dres svom matičnom klubu.

"Utakmica je baš bila jako emotivna za mene jer sam igrao na svom igralištu gdje sam napravio prve korake. Živim dvije-tri minute od stadiona, tu sam doma i stvarno je bilo jako lijepo čuti ovacije kada sam ušao u igru. Sretan sam... Što se tiče utakmice, prošli smo dalje, sretni smo zbog toga i idemo dalje pa sve do osvajanja Kupa", rekao je Gajničanin.

Trener domaćina, Hrvoje Pipinić pohvalio je nastup svoje momčadi, ali i organizaciju same utakmice.

"Sretan sam što smo se pokazali u najboljem svjetlu, i organizacijski, ali i na travnjaku. Da smo imali malo više hrabrosti, znanja i sreće, možda smo mogli utakmicu odvesti i u neizvjesnije vode..."rekao je Pipinić.

Napomenimo kako su za Dinamo, nakon duge pauze zbog ozljeda, zaigrali Jeremy Taravel i Junior Fernandes. Obojica su odigrali bitne uloge u pobjedi budući da su asistirali za prvi, odnosno drugi pogodak Modrih.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!