Tenis

Donna Vekić pala poslije prekida, Tomljanović na korak do glavnog ždrijeba

Borna Rupnik • petak, 26.09.2014.
Donna Vekić pala poslije prekida, Tomljanović na korak do glavnog ždrijeba
Foto: EPA

Donna Vekić nije se uspjela probiti u drugo kolo kvalifikacija WTA turnira u glavnom kineskom gradu, što je pošlo za rukom Ajli Tomljanović.

U prvom kolu kvalifikacija za plasman u glavni ždrijeb turnira u Pekingu, Donna Vekić susrela se s drugom nositeljicom, Amerikankom Varvarom Lepchenko i uspjela se vratiti u meč nakon izgubljenog seta, ali nije uspjela slaviti.

Prvi je set pripao Lepchenko 6:3, da bi Vekić odlično krenula u drugi i povela 5:2. Uslijedio je prekid zbog kiše, no hrvatska je tenisačica unatoč lošem ponovljenom startu (izjednačenje na 5:5) privela posao kraju sa 7:5.

Ipak, u trećem setu Vekić je izgubila sva četiri svoja servisa te je Lepchenko izborila susret s desetom nositeljicom, Španjolkom Soler-Espinosom.

Ajla Tomljanović, deveta nositeljica, pobijedila je Rumunjku Sorenu Cirsteu u dva seta, dva puta po 6:4 za sat vremena igre. Za ulazak u glavni ždrijeb igrat će protiv četvrtopostavljene Bugarke Pironkove.

WTA Peking, kvalifikacije, 1. kolo:
A. Tomljanović (Hrvatska, 9) - S. Cirstea (Rumunjska) 6:4, 6:4
D. Vekić (Hrvatska) - V. Lepchenko (SAD, 2) 3:6, 7:5, 2:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.09.2014. u 23:41
    Donna već dulje vrijeme stagnira, brijem da šteka negdje u glavi. Već je 100 puta rečeno: više reketa, manje izvannastavnih aktivnosti. Ima cura gro potencijala, na njoj je da ga iskoristi... Ili ne. Je, klinka je, ali jučer 16, danas 18... Sutra 25. Trebala je više napredovati u te 2 godine.
    Obrisan korisnik
  • cameosis26.09.2014. u 22:01
    tomljanović se službeno još vodi kao hrvatica. ako niste u stanju sami rabiti online potragu preko google-a, onda vam nema pomoći.još manje vam ima pomoći ako ne znati prestati s tim kokodakanjem á la »zašto pišete o australki« … kao mala glupasta djeca.
    cameosis
  • Obrisan korisnik26.09.2014. u 21:05
    Dobro, zna Li netko siguran podatak za koju državu trenutno nastupa Tomljanović. Ukoliko nastupa za Australiju onda nije potrebno spominjati njene rezultate. Nadam se da Sportnet ima tu informaciju i da ne provocira bez veze.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.09.2014. u 16:50
    kad pobijedi onda je Tomahawkica iz Kroejše.. a kad gubi onda je iz Oza.. bar je tako na sportnetu :D
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH26.09.2014. u 16:35
    Svašta, još nije promijenjena država kod Tomljanovićke, mogla bi se mala gadno naljutiti zbog tog propusta.
    ALGHAZANTH