Nogomet

Rukavina: "I Lokomotiva je u problemima, moramo to iskoristiti"

Mario Katušić • subota, 27.09.2014.
Rukavina: "I Lokomotiva je u problemima, moramo to iskoristiti"
Foto: Kristijan Komarica

Nogometaši Osijeka odlaze na svoje drugo gostovanje u nizu. U Kranjčevićevoj ulici ih čeka Lokomotiva. Iako su u prvom kolu teško poraženi, Slavonci vjeruju kako mogu do rezultata kakav su postigli proljetos, kad su Lokomotivu, koja je također u lošoj formi, savladali na gostujućem terenu.

Nije dugo trajala dobra atmosfera u Gradskom vrtu. Nakon pobjeda nad Zagrebom i Hajdukom te boda iz Pule, mislilo se kako će se lakše disati, no porazi od Rijeke i Slavena, ponovno su Osijek doveli u tešku poziciju. Nalaze se na pretposljednjem mjestu, a u iduće četiri utakmice, čak tri puta gostuju. Prvo od tih je na rasporedu sutra, a domaćin Osijeku je Lokomotiva.

Trener Osijek Tomislav Rukavina pokušao je najaviti utakmicu: „Lokomotiva nam je u prvom kolu nanijela težak poraz na našem terenu i vjerujem da je ta utakmica odredila i kasniji tijek prvenstva, koji za nas nije bodovno uspješan. No, nakon toga su ušli u problema slične našima i mislim kako u utakmicu ulaze u sličnoj atmosferi kao i mi. Nisu u bajnoj situaciji i formi i trebamo to pokušati iskoristiti. Možemo uzeti bodove tamo, to smo dokazali i na proljeće, kad smo uz dozu sreće došli do sva tri boda na tom gostovanju.“

Svjestan je i odakle dolaze najveće opasnosti , tj. gdje je Lokomotiva jaka i kvalitetna: „Znamo kako Lokomotiva igra. To je iznimno tehnički jaka ekipa, koja zna držati posjed lopte. Imaju tri napadača koji usko ulaze i otvaraju prostor za bočne igrače, i tu su najopasniji. Vidjeli smo kako im je Zadar zgusnuo i zatvorio sredinu, gdje imaju igrače koji znaju proturiti loptu i mislim kako tu leži cilj uspjeha. Naravno, naši bočni igrači moraju biti maksimalno koncentrirani i ako uspijemo kontrolirati za dva segmenta, mislim da smo blizu uspjehu.“

Kod veznog reda Osijeka je, u posljednje vrijeme, vidljiva bezidejnost, no isto tako i problem s primanjem i predajom lopte kod nekih igrača te sve to izgleda podosta sporo. Rukavina je bio upitan o tome kako misli tome stati na kraj i misli li tu nešto mijenjati.

„Primanje i predaja lopte je nešto na čemu mi ne možemo individualno raditi, jer je to nešto što se moralo savladati još u pionirima i kadetima. To je jedan put koji se razvija od samog početka. Naravno da mi u svakom treningu imamo bezbroj primopredaja i naravno da pokušamo ubrzati igru, ali to nije lako postići, da to bude na razini kojoj želimo. No, radimo na tome na treningu, jer želimo biti ekipa koja će igrati brže i izravnije te kontrolirati posjed“, objasnio je trener Osijeka.

Osijek igra u 4-3-3 ili 4-5-1 formaciji, koja se do sada nije pokazala izrazito uspješnom. Navijači traže igru s dva izrazita napadača, no Rukavina je uvjeren kako ima pravu formaciju, koja će tek dati svoje plodove: „Ne znam što bi smo trebali mijenjati. Mi smo zauzeli jedan put i držimo se njega. Vjerojatno mislite na to hoćemo li igrati s dva napadača, no vidite da igramo s tri napadača, a golove ne postižemo. Tako da, mi treniramo na jedan način i uigravamo se na jedan način. Igrači su pohvatali zahtjeve i zakonitosti tog rasporedu i nema smisla da nešto mijenjamo ovako preko noći.“

Za susret s Lokomotivom konkuriraju svi igrači, osim Mateja Jonjića, koji je suspendiran zbog tri žuta kartona. Nikola Matas se oporavio od ozljede, no vjerojatno će svoju priliku čekati na klupi, budući da Rukavina smatra kako još nije spreman za cijeli susret. Utakmica se igra sutra u 16 sati, na stadionu u Kranjčevićevoj ulici.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!