Nogomet

Red Bull i Astra uspješni u gostima, Standard ispustio 2:0 protiv posljednje momčadi

Ante Zovko • nedjelja, 28.09.2014.
Red Bull i Astra uspješni u gostima, Standard ispustio 2:0 protiv posljednje momčadi
Foto: EPA

Protivnici Dinama i Rijeke u Europskoj ligi u nedjelju su imali različite učinke u svojim prvenstvima. Austrijski Red Bull je slavio u gostima, povoljan rezultat ostvarila je i Astra, a Standard Liege se nije proslavio kod kuće.

Uspješni Dinamovi protivnici

Red Bull, s kojim će se Dinamo ogledati u trećem i četvrtom kolu, slavljem u Beču povećao je prednost u odnosu na trećeplasirani Rapid na šest bodova i došao do pobjede poslije tri uzastopna ligaška poraza.

Nakon niza prilika, pogotovo u drugom poluvremenu, Red Bull je konačno poveo u 84. minuti preko Bruna, koji je tek ušao u igru. Pet minuta kasnije Alan je udvostručio vodstvo na Kamplovu asistenciju. Rapid je u posljednjoj akciji iskoristio jedinu svoju priliku u drugom poluvremenu. Prosenik je nadskočio gostujuću obranu i poentirao za utješni gol.

Astra, koju je Dinamo pobijedio 5:1 u prvom kolu, zadržala je vodeću Steauu u Bukureštu u devetom kolu rumunjskog prvenstva odigravši 0:0. Time je ujedno omogućila Cluju priliku da preuzme vodeću poziciju na gol-razliku ako bude uspješan u ponedjeljak. Astra je treća s tri boda manje od Steaue (19), a isto ima i Cluj.

Standard prokockao veliku prednost

Belgijski Standard, koji je u prvom kolu Europske lige pobijedio Rijeku 2:0, razočarao je svoje navijače u Liegeu prokockavši vodstvo 2:0. Posljednji Lierse stigao je do boda u posljednjoj minuti (2:2).

Kapetan Jelle Van Damme donio je vodstvo Standardu 2:0 svojim dvama pogocima u prvom poluvremenu, no sve su domaći prosuli u posljednjih pola sata. Ngawa je u 68. minuti iskoristio pogrešku Cimana i smanjio na 1:2.

Standard je od 74. igrao i igračem više poslije isključenja Losade, no i Van Damme je u 82. dobio drugi žuti. Prvi je dobio zbog uklanjanja korner-zastavice kod proslave pogotka. Lierse je iskoristio brojčanu ravnopravnost i izjednačio preko Velliosa. Standard je tako ostao stagnirati na osmom mjestu s devet bodova manje od vodećeg Anderlechta te sa samo jednom ligaškom pobjedom u posljednjih pet ogleda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!