Rukomet

Vujović: "Skinuli smo skalp nekom velikom i to je ono što nam je trebalo"

Iz Arene Zagreb:Danijela Lemaić • nedjelja, 28.09.2014.
Vujović: "Skinuli smo skalp nekom velikom i to je ono što nam je trebalo"
Foto: Kristijan Komarica

Rukometaši PPD Zagreba svoj europski put otvorili su na najbolji mogući način, naime, u Areni Zagreb svladali su njemački Kiel te pokazali da se mogu boriti protiv svakoga. Na susret prvog kola Lige prvaka netom nakon dvoboja osvrnuli su se trener Veselin Vujović, čuvar mreže Filip Ivić te igrač gostujuće ekipe Aron Palmarsson.

Momčad hrvatskog prvaka u novu europsku sezonu zakoračila je pobjedom nad favoriziranim Kielom. Mladi zagrebački Lavovi pokazali su veliku borbenost i želju za pobjedom te su zahvaljujući odličnom drugom poluvremenu stigli do vrlo važnog slavlja.

Trener PPD Zagreba Veselin Vujović, koji je susret morao pratiti s tribina zbog kazne EHF-a, o pobjedi svoje ekipe kazao je: "Rekao sam igračima da se nakon pobjede ne vesele kao seljaci i da ne skaču i vrište s obzirom na to da je ovo tek prva utakmica u Ligi prvaka. Godinama su dečki čekali nešto ovakvo i dogodilo se upravo ono što sam govorio, a to je da skinemo skalp nekom velikom. Doći u poziciju da od minus četiri otiđeš na +3 ne može svatko. Pozvao sam igrače na oprez jer ako ovdje izgubimo od Metalurga ili slično značit će da nismo ništa napravili. Ovo je veliki korak, ali ne najveći i najznačajniji."

Palmarsson: "Trebamo još poboljšati igru"

Srednji vanjski njemačkog prvaka Aron Palmarsson nije imao čime biti zadovoljan nakon poraza Kiela na otvaranju Lige prvaka: "Znali smo da nas čeka težak susret u Zagrebu jer domaćin uvijek igra dobro kod kuće. Igrali smo dobro u prvom poluvremenu i stekli prednost, ali nismo bili u potpunosti koncentrirani i imali smo samo četiri gola prednosti. Obrana nam nije bila na nivou. U drugom dijelu nismo imali kontrolu nad igrom i izgubili smo svu prednost, previše tehničkih grešaka i loš napad razlozi su što smo izgubili."

"Jicha je važan za našu ekipu i osjetio se njegov izostanak, ali imamo vrlo velik broj odličnih igrača i mislim da više ne možemo pričati o tome da nam treba još više vremena da se posložemo jer sezona je već odavno iza nas. Moramo se držati zajedno i poboljšati igru. Sada ćemo se okrenuti sljedećoj utakmici i nadam se da ćemo upisati pobjedu", prokomentirao je Palmarsson sastav svoje momčadi u kojoj se nalaze brojni odlični pojedinci koji ne djeluju kao ekipa.

"U drugom poluvremenu dečki su odigrali mnogo srčanije i borbenije. Kiel je pokazao da je ranjiva ekipa, ali za nas je sada najveći susret Vardar u Skoplju, kao i PSG. Pokazali smo da možemo mnogo toga napraviti. Bilo je teško pratiti utakmicu na tribini, naime, gore je nego na terenu jer vidiš neke stvari. U ponekim trenucima se nisam mogao kontrolirati", nastavio je Zagrebov strateg o utakmici s Kielom te najavio sljedeće dvoboje.

Za kraj Vujović se osvrnuo na publiku u Areni Zagreb: "Iskreno se nadam da će publika u sljedećim utakmicama na malo žešći način podržati naše dečke jer je u nekim trenucima izgledalo kao da su slučajno došli na susret."

Čuvar Zagrebove mreže Filip Ivić u ključnim trenucima zaključao je svoja vrata te na kraju upisao velikih 12 obrana, a nakon susreta podijelio je svoje mišljenje o Zagrebovoj pobjedi: "Čestitao bih svojoj ekipi na velikoj borbenosti. Gubili smo četiri pogotka na poluvremenu nakon čega smo se digli i na kraju u drugom dijelu poveli s tri gola. Ovo je novi Zagreb s novim trenerom i mislim da nas čeka velika sezona. Kiel je mogao bolje, a mi smo pokazali da možemo protiv velikih, a to je ono što nam je nedostajalo zadnjih godina."

"Pokazali smo karakter, da nismo neiskusni, ali naravno pred nama je još mnogo treninga i rada. Čestitao bih i domaćoj publici na predivnoj atmosferi i dečkima na borbenosti. Trener je tražio agresivnu obranu i da u prvim minutama pokažemo Kielu gdje je došao i da ga stisnemo. U prvom poluvremenu smo igrali u malom grču, respektirali smo Kiel jer je to ipak veliki klub, dok smo mu u drugom dijelu pokazali da i veliki padaju", istaknuo je na kraju Ivić.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.09.2014. u 08:17
    Ako si ikad čuo za Veselina Vujovića , onda znaš da ovakav look gaji već preko 30 godina. Isti je uvijek. Nekad najbolji rukometaš svijeta.
    Obrisan korisnik
  • Mihalj29.09.2014. u 08:09
    S kakvim se ti glupostima opterećuješ..
    Mihalj
  • iadera29.09.2014. u 07:13
    a stvarno, koga briga,...
    iadera
  • Obrisan korisnik29.09.2014. u 01:44
    pa sigurno je bolji trener od lepog Goluze,bitan je rezultat,kog briga kako on izgleda
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.09.2014. u 01:12
    ovaj frajer izgleda kao da popravlja plinovode... daj se obrij ili urednu bradu imaj.. zar mi moramo uvijek imati nekakve čobane... Saračević kraj njega izgleda kao zaštitno lice Hugo Bossa
    Obrisan korisnik