Rukomet

Saračević: "Dečki su odigrali što znaju, spustili su ručnu i vjerovali u pobjedu"

Iz Arene Zagreb:Zvonka Keliš • nedjelja, 28.09.2014.
Saračević: "Dečki su odigrali što znaju, spustili su ručnu i vjerovali u pobjedu"
Foto: Davor Sajko

Momčad PPD Zagreba odličnom je i čvrstom obranom u drugome poluvremenu uspjela preokrenuti rezultat protiv njemačkog Kiela te je tako na otvaranju nove europske sezone upisala sigurno slavlje i prve bodove ove sezone. Razloga za zadovoljstvo stoga su imali trener Zlatko Saračević, kao i lijevo krilo Lovro Šprem, dok su susret i poraz svoje momčadi prokomentirali i trener Nijemaca Alfred Gislason te Domagoj Duvnjak.

Hrvatski rukometni prvak učinio je odličan posao na otvaranju nove europske sezone te je pred svojim navijačima u popunjenoj zagrebačkoj Areni svladao jednu od najboljih momčadi Europe, njemački Kiel. Zadovoljstva i razloga za slavlje u zagrebačkim redovima stoga nije nedostajalo, dok se Kiel sada već okreće novim susretima kako u domaćem prvenstvu tako i potom u Ligi prvaka.

Pomoćni trener PPD Zagreba Zlatko Saračević, koji je u susretu s Kielom na poziciji glavnog trenera zamijenio Veselina Vujovića koji, pak, odrađuje kaznu EHF-a, nakon sjajnog slavlja nad Kielom kazao je: "Odigrali smo ono što smo se i dogovorili prije utakmice, na sastancima, kroz pripreme i treninge. Dečki su morali vjerovati da mogu dobiti Kiel jer ako vjeruješ imaš šansu dobiti. Imali smo mnogo problema u napadu u prvom poluvremenu, bili smo u grču i kroz time-out, priču i galamu smo se oslobodili. Dečki su igrali kao što znaju i htjeli smo da spuste ručnu."

Zagrebaši čekali priliku od Kiela

Svoje viđenje susreta ponudilo je i Zagrebovo lijevo krilo Lovro Šprem: "Kiel pruža možda jednu do dvije prilike da povedeš tijekom utakmice te da okreneš rezultat u svoju korist. Mi u drugom poluvremenu nismo posustajali ni kod minus pet, a Kiel je ipak ekipa koja puca na osvajanje svih natjecanja u kojima sudjeluje."

Nadodao je potom Šprem: "Griješili smo mi dosta u prvom poluvremenu, posebice u napadu i iz poštovanja prema obrani Kiela. Radio nam je tada i Duvnjak dosta problema u 5-1 obrani, no na poluvremenu smo rekli da se moramo smiriti i igrati od ruke do ruke, čekati svoju priliku i nastaviti u visokom ritmu. To je i iznjedrilo pobjedu."

Nastavio je potom Saračević: "Obrana je bila korektna, naime, pretpostavili smo da Kielu manje leži naša 5-1 obrana od one 6-0. Znali smo da s njome protiv jedne od najbolje tri ekipe u Europi nemamo šanse. No, naivno smo u prvom poluvremenu igrali u napadu, nismo imali hrabrosti i kontakta što pokazuje i činjenica da je Kiel jedino isključenje dobio nekoliko sekundi prije kraja prvog dijela."

Prokomentirao je potom Zagrebov trener i nastavak susreta u kojem je njegova momčad osigurala ovo važno slavlje: "Na poluvremenu smo objasnili momcima što treba činiti i u drugi dio smo ušli dobro, krenulo nas je s igračem više, stigli smo ih i poslije toga, kada smo poveli jedan razlike, kao da se spustila ručna u potpunosti. Odigrali su dečki što znaju, no kao što je Vujović rekao poslije utakmice, ne smijemo sada biti seljačka ekipa i do kraja godine živjeti na toj jednoj pobjedi. Moramo nastaviti dalje ovako igrati."

Trener Saračević tako je nakon slavlja u Brestu te u Zagrebu protiv Kiela ostao jedini Zagrebov trener sa stopostotnim učinkom stoga se rado našalio na tu činjenicu: "Ma bio ja prvi, drugi ili peti trener, ja sam vojnik u klubu i radit ću što treba. Važno mi je samo da Zagreb ima rezultate", pojasnio je Saračević te nadodao: "Zagreb je do sada znao odigrati dosta dobrih tekmi, no poslije je pao. Govorili smo da ova ekipa mora skinuti skalp jednoj velikoj momčadi da se uvjeri da to može i sad je to učinila najvećoj ekipi nakon Barcelone. Sada stvarno ne smijemo biti seljaci i šutnuti to sve, moramo igrati i dalje ovako."

Gostujući trener Alfred Gislason nije bio toliko rječit već je kratko prokomentirao: "Nisam zadovoljan našom igrom jer smo imali sve pod kontrolom uz sigurno vodstvo, no potom više nismo igrali našu igru. Mnogo smo griješili, posebice u napadu, gubili smo lopte i zbog toga je Zagreb postizao brze pogotke u drugom poluvremenu. Zagreb je danas igrao vrlo dobro, posebice u tom drugom dijelu kada mi nismo igrali našu igru i to je bilo dovoljno da mu donese pobjedu."

Najbolji rukometaš svijeta i bivši Zagrebaš također nije imao razloga za zadovoljstvo: "Zagreb je zasluženo pobijedio, dok smo mi odigrali dobro prvo poluvrijeme, posebice u obrani, vodili smo i četiri razlike na poluvremenu, čak smo i u drugome dijelu dobro krenuli, vodili smo tada i pet razlike i trebali smo prelomiti utakmicu u svoju korist, no učinili smo mnogo tehničkih pogrešaka, posebice ja, i mislim da je to bio ključ Zagrebova povratka u utakmicu. Tad je spustio ručnu, publika se digla i iz minute u minutu bilo nam je teže igrati. Nadam se da će Zagreb tako nastaviti igrati i dalje."

Liga prvaka - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Metalurg Skoplje22:27Paris Saint-Germain
La Rioja39:31Meškov Brest
RK Zagreb27:25Kiel
1Kiel 10322:259+6318
2Paris Saint-Germain 10297:266+3112
3RK Zagreb 10241:248-712
4La Rioja 10305:30509
5Meškov Brest 10267:293-266
6Metalurg Skoplje 10233:294-613

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.09.2014. u 01:18
    tako to rade plinari ;)
    Obrisan korisnik
  • crodevils28.09.2014. u 22:14
    ovo je dokaz da se unaprijed nikoga ne može otpisati.. mogu se kladiti da su njemci već i prije tekme upisali 2 boda.. al svaka čast plinarima što su se vratili s -5 pa poveli i sačuvali to vodstvo..a i suci nisu previše zafrkavali kao što inače rade..
    crodevils