Rukomet

Kielov problem u manjku uigranosti i timske igre, Obranović oduševljen neočekivanom pobjedom

Marija Pastuović • ponedjeljak, 29.09.2014.
Kielov problem u manjku uigranosti i timske igre, Obranović oduševljen neočekivanom pobjedom
Foto: Davor Sajko

Hrvatski prvak u prvom kolu Lige prvaka na domaćem je terenu slavio protiv favoriziranog Kiela. Nakon susreta komentari s obje strane bili su složni - oba sastava pokazala su tijekom zagrebačkih 60 minuta dva različita lica, a ključno je bilo Zagrebovo pojačavanje obrane u nastavku...

Igrači Kiela bili su svjesni propusta u svojoj igri, a kao ključni razlog poraza istaknuli su nedostatak kvalitete u oba smjera, kao i velik broj pogrešaka u drugom poluvremenu, koje je Zagreb strpljivom i pametnom igrom pretvorio u veliku pobjedu na otvaranju Lige prvaka.

Očigledan manjak timske igre i nedovoljna uigranost u njemačkoj momčadi, ali i s druge strane igra koja može poslužiti kao školski primjer borbe za svoj klub, rezultirali su pomalo neočekivanim, ali i sasvim zasluženim rezultatom.

Rukometaši bundesligaša Kiela Johan Sjöstrand i Joan Canellas realno su se osvrnuli na poraz višestrukog njemačkog prvaka rekavši da igra nije bila na potrebnoj razini. S druge strane, Zagrebaš Sandro Obranović zadovoljstvo velikom pobjedom nije sakrivao, pohvalivši momčad i publiku.

"Imali smo problema sa Zagrebovom obranom, na trenutke ne igramo kao momčad"

Kielov Španjolac, Joan Canellas, svjestan pogrešaka ključ poraza pronašao je u nedovoljno timskoj igri koja nije bila na potrebnoj razini u oba smjera, ali i agresivnoj i čvrstoj protivničkoj obrani.

"Nisam zadovoljan našim učinkom u ovoj utakmici. Prvo poluvrijeme je bilo odlično jer je naša obrana bila na visini zadatka. Drugo poluvrijeme nije bilo dobro, naime, imali smo problema sa Zagrebovom obranom koja je bila vrlo agresivna. Nismo nikako mogli pronaći rješenje u napadu i proći Zagrebovu 5-1 obranu", komentirao je Canellas nakon poraza te dodao:

"Ovo je prva utakmica i zaista smo htjeli pobijediti ovdje, ali sada moramo naučiti na greškama. Sada trebamo analizirati utakmicu i vidjeti gdje smo griješili. Imamo velika imena u klubu, ali na trenutke ne igramo kao momčad i smatram da trebamo trenirati još jače. Moramo biti pozitivni jer je to ono što nam sada treba."

Prvi Kielov golman Johan Sjöstrand skupio je osam obrana, nedovoljno za pobjedu njegove momčadi protiv odličnog Zagreba, u prvoj ovosezonskoj utakmici Lige prvaka. Očekivano, nije bio zadovoljan pokazanim na terenu, rekavši da je Kiel u zagrebačkoj Areni pokazao dva različita lica.

"Imamo nove igrače i uvijek je potrebno malo vremena za uigravanje, ali danas je postojao očigledan problem. U prvom poluvremenu smo igrali jako dobro, imali smo prednost od četiri pogotka, ali ne znam što se onda dogodilo. Odigrali smo danas dvije različite utakmice, prvu u kojoj smo primili samo devet golova i drugu u kojoj smo primili 18. Obrana i napad drugih trideset minuta nisu bili dovoljno dobri."

"Trener nam je na poluvremenu rekao da se smirimo, gledatelji pomogli na putu do pobjede"

Jedan od junaka Zagrebovog slavlja, Sandro Obranović nije mogao sakriti oduševljenje učinjenim. Srednji vanjski hrvatskog prvaka pohvalio je svoje suigrače, ali i publiku, istaknuvši da je presudila mirna i pametna igra u napadu, te agresivnija obrana.

"Pobijedili smo jednu od najboljih ekipa kod kuće, a u drugom poluvremenu smo napravili sedam razlike. Svi smo dali svoj maksimum i tako trebamo igrati svaku utakmicu. U idućoj utakmici treba pobijediti Vardar, da pokažemo koliko smo jaki na domaćem terenu. Nismo ovo očekivali, gledatelji su nam pomogli da dođemo do pobjede. Nadam se da će ih u idućim utakmicama biti još više."

Otkrio je Obranović i što se im je rečeno u svlačionici tijekom odmora, te komentirao dolazak Veselina Vujovića na klupu Zagreba: "Trener nam je na poluvremenu rekao da se smirimo, mi smo odigrali pametne napade, a obranu smo još pojačali. Za ovakve pobjede se trenira i muči. Novi trener nam je možda promijenio malo psihu, a ja se nadam da će nas još više igrački naučiti."

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!