Rukomet

Čupić najraspoloženiji u novom uvjerljivom slavlju Kielcea, remi Wisle Plock i Stal Mieleca

Zvonka Keliš • utorak, 30.09.2014.
Čupić najraspoloženiji u novom uvjerljivom slavlju Kielcea, remi Wisle Plock i Stal Mieleca

Poljski rukometni prvak nastavio je s dobrim i uvjerljivim rezultatima u domaćem prvenstvu te je u sklopu petog kola PGNiG Superlige, predvođen hrvatskim rukometašem Ivanom Čupićem, svladao ekipu Kwidzyna, dok je njegov najveći suparnik, ekipa Wisle Plock, podijelila bodove s rukometašima Stal Mieleca.

Utorak je označio kako je vrijeme i za nove dvoboje u PGNiG Superligi u čijem petom kolu aktualni poljski prvak nastavlja s dobrim izdanjima, dok viceprvak Poljske nije siguran an svom terenu te nakon neriješenog rezultata dijeli bodove s ekipom Stal Mieleca (25:25).

U susretu u kojem su Kielceu nedostajali Karol Bielecki, Tomasz Rosinski i Julen Aguinagalde domaćin je bio siguran od prve minute, a njegov je suparnik korak uspio držati tek do sredine prvoga poluvremena (9:9). Kreće tada domaće odvajanje na 11:9, a potom i na velikih 20:13 nešto više od minutu prije kraja prvoga dijela, dok se na odmor odlazi s domaćih 21:14.

Nastavak susreta donio je povećanje domaćeg vodstva na 27:16, a potom i 33:20. Gosti jednostavno nemaju rješenja za svog protivnika, a iako u posljednjim minutama dvoboja serijom pogodaka smanjuju svoj zaostatak, uspijevaju stići tek na 24:33. Konačno, Kielce upisuje još jedno uvjerljivo slavlje u domaćem prvenstvu s 36:27.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Ivan Čupić sa šest postignutih pogodaka, Denis Buntić dodao je njih tri, Željko Musa jedan, Manuel Štrlek se nije upisao u listu strijelaca, a Marin Šego je sakupio šest obrana, dok je najbolji kod Kwidzyna bio Zadura Przemyslaw s osam golova.

PGNiG Superliga, 5. kolo:
Vive Tauron Kielce - MMTS Kwidzyn 36:27 (21:14)
Wisla Plock - Stal Mielec 25:25 (13:13)

Foto: Anna Benicewicz-Miazga, vivetargi.pl

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!