Nogomet

Dirk Kuijt rekao zbogom Nizozemskoj, Dani Alves najavio selidbu u Englesku

Borna Rupnik • petak, 03.10.2014.
Dirk Kuijt rekao zbogom Nizozemskoj, Dani Alves najavio selidbu u Englesku
Foto: EPA

Iskusni Nizozemac Dirk Kuijt više neće nositi dres svoje nacionalne selekcije, a nakon što idućeg ljeta napusti Barcelonu, Dani Alves zaigrat će u Premiershipu.

Nizozemac Dirk Kuijt oprostio se s 34 godine od reprezentativnog dresa, nakon 104 odigrane utakmice za Oranje. Kuijt je danas član turskog Fenerbahčea, ali pod vodstvom novog izbornika Guusa Hiddinka više ne konkurira za prvi sastav Nizozemske.

Kuijt je nastupao na tri Svjetska prvenstva i dva Europska prvenstva, a osvojio je svjetsko srebro 2010. godine i svjetsku broncu 2014. godine. Za Nizozemsku je postigao ukupno 24 gola.

Barcelona je nedavno bila potvrdila kako će Dani Alves po završetku sezone napustiti Camp Nou, a brazilski je branič otkrio kako planira iskusiti engleski nogomet.

"Sljedeće ću sezone igrati u Engleskoj, u kolijevci nogometa. Ovo će mi biti posljednja sezona u Barceloni", izjavio je Dani Alves, ne navodeći o kojem bi se klubu moglo raditi. Najviše su interesa za njegove usluge za sada pokazivali Liverpool i Manchester United.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Apsolutni autsajder na krovu Europe

    Piše: Petar Jenjić

    Apsolutni autsajder na krovu Europe

    Europsko prvenstvo 2004. godine donijelo je jedno od najvećih iznenađenja u povijesti reprezentativnog nogometa kada je do zlata stigla...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.10.2014. u 21:28
    Obožavali su ga jer se uvijek podredio ekipi, nikad sebi, možda nema golgeterski učinak kao neki napadači, ali je u Liverpoolu znao igrati i desnog veznog kad su Keane i Torres igrali i to je odrađivao sasvim uredu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.10.2014. u 13:07
    nizozemski Ivica Olić, igrač kojeg treneri obožavaju
    Obrisan korisnik