Rukomet

Odličan Losert u slavlju Montpelliera, do prvih bodova stigao i klupski prvak Europe

Zvonka Keliš, Danijela Lemaić • nedjelja, 05.10.2014.
Odličan Losert u slavlju Montpelliera, do prvih bodova stigao i klupski prvak Europe
Foto: FaH

Novim uzbudljivim dvobojima diljem europskih rukometnih terena ove je nedjelje kompletirano i drugo kolo Lige prvaka. U skupini B Barcelona je sigurna bila protiv Wisle Plock, KIF Kolding je uvjerljivo svladao Bešiktaš u njegovu prvom domaćem nastupu u Ligi prvaka, dok je aktualni europski klupski prvak stigao do svojih prvih europskih bodova ove sezone. Zanimljivo je bilo u slavlju Montpelliera nad Celjem u kojem su se istaknuli Venio Losert na jednoj te Ivan Slišković na drugoj strani, kao i u ogledu Aalborga i Kadetten Schaffhausena koji su podijelili bodove.

Barcelona - Wisla Plock 30:25 (13:12)

Sigurna je momčad Barcelone bila i u drugom kolu Lige prvaka u sklopu kojeg je slavila u svojoj Blaugrani s pet pogodaka razlike te je tako osvojila i nova dva europska boda. Domaćin se tijekom cijelog prvog poluvremena nije mogao odvojiti od svog poljskog suparnika koji je brzom igrom te sigurnim vratarom Rodrigom Corralesom dobro držao korak s katalonskom momčadi. Poveli su tako gosti 5:2 nakon čega domaća momčad predvođena Kirilom Lazarovim radi seriju 4-0 te preokreće rezultat u svoju korist za vodstvo 6:5, a minimalnu prednost čuva sve do odlaska na odmor (13:12).

Domaća momčad u nastavku ubrzava ritam te odlazi na 20:16, a kada se Wisla nanovo približava Barcelona odlazi na sigurnih 23:18. Uspjeli su Poljaci stići i na minus dva (23:25) pri ulasku u samu završnicu susreta, no domaći rukometaši sigurni su do kraja i na koncu slave 30:25. Najefikasniji u redovima Barcelone bio je Kiril Lazarov s devet postignutih pogodaka, Nikola Karabatić dodao je njih sedam, dok su najbolji kod Wisle Plock bili Tiago Rocha i Nemanja Zelenović s po pet golova.

Bešiktaš - KIF Kolding 24:33 (11:16)

Nakon što je momčad KIF Koldinga na otvaranju nove europske sezone iznenadila uvjerljivo svladavši aktualnog klupskog prvaka Europe, do svoje druge i također uvjerljive pobjede stigla je u gostima kod turskog Bešiktaša u susretu u kojem je oboren rekord u broju gledatelja jedne utakmice jedne od turskih rukometnih ekipa, naime, sada već bivši rekord iznosio je 3100 gledatelja, dok je u nedjelju u dvorani Sinan Erdem Spor Salonu bilo šest tisuća gledatelja koji su prisustvovali Bešiktaševoj prvoj utakmici Lige prvaka u povijesti. Danski prvak, međutim, nije dozvolio nikakva iznenađenja po pitanju rezultata te je vodio gotovo cijeli susret. Uspio je domaćin odgovoriti s 5:5 na samome startu, no i povratak Ivana Ninčevića u svoje redove nije mu pomogao te na predah odlazi sa zaostatkom od pet golova (11:16).

Vrlo dobra i čvrsta obrana gostiju uz dobre obrane i reakcije vratara Kaspera Hvidta Dancima je omogućila i donijela brojne brze kontre. Do samoga kraja gostujuća momčad stoga samo povećava svoje vodstvo za konačno slavlje 33:24. Odličan je kod KIF Koldinga bio Bo Spellerberg sa sedam pogodaka, dok se kod Bešiktaša istaknuo Ramazan Döne sa šest golova, Ivan Ninčević je dodao njih četiri, a Josip Buljubašić se nije upisao u listu strijelaca.

Flensburg-Handewitt - Alingsas 31:21 (19:10)

Do svojih prvih europskih bodova ove sezone aktualni europski klupski prvak stigao je u drugome kolu Lige prvaka i to na svome terenu gdje je uvjerljivo bolji bio od ekipe švedskog Alingsasa. Švedski prvak u Njemačku je stigao bez svojih pet ključnih igrača, dok je domaćinu nedostajao tek Jim Gottfridsson koji će zbog ozljede s terena izbivati osam tjedana. Nakon uvodnih 1:0 gostiju, domaća momčad preuzima vodstvo te samo nastavlja graditi svoju prednost (5:2, 9:5) koja na poluvremenu iznosi velikih devet pogodaka razlike (19:10).

Nastavak je donio i prvih domaćih +10 u susretu (21:11), kao i ozljedu Thomasa Mogensena nakon pogotka za 24:14. Odlaze potom Nijemci i na 27:15, trener Ljubomir Vranješ priliku daje i nekolicini igrača s klupe i Flensburg susret mirno privodi kraju za slavlje 31:21. U pobjedu svoje momčadi Thomas Mogensen ugradio je osam pogodaka, dok je Jesper Konradsson za Alingsas zabio pet golova.

Montpellier Agglomeration - Celje Pivovarna Laško 35:29 (14:18)

Utakmicu u Montpellieru odlično otvaraju Slovenci koji se zahvaljujući čvrstoj 6-0 obrani u sedmoj minuti utakmice odvajaju na +4 (6:2). Domaćini se nikako nisu mogli posložiti u napadu te u 12. minuti dvoboja ostaju na minus šest (3:9). Probudili su se tada napokon igrači Montpelliera, iskoristili igrača više te serijom pogodaka stigli na gol zaostatka (10:11). Nisu se predali ni Celjani koji nošeni obranama Urbana Lesjaka i pogodcima Ivana Sliškovića na odmor odlaze s +4 (18:14).

Drugo poluvrijeme donijelo je mnogo bolju igru Francuza koji ubrzavaju tempo igre te u 37. minuti izjednačavaju rezultat, a pet minuta kasnije stižu i do prvog vodstva na utakmici (23:22). Celje je polako počelo posustajati, obrana nije funkcionirala te je Montpellier u 53. minuti otišao na +3 (30:26) da bi do kraja susreta prednost povećao na 35:29.

Kod Montpelliera je najbolji bio Dragan Gajič s deset golova, dva manje dodao je Mathieu Grebille. Venio Losert na vratima je zaustavio 19 lopti. U redovima slovenske ekipe istaknuo se Blaž Janc sa sedam golova, jedan manje upisao je Ivan Slišković, Šime Ivić u listu strijelaca upisao se tri puta, dok je Urban Lesjak sakupio 13 obrana.

Aalborg Handball - Kadetten Schaffhausen 23:23 (11:8)

Posljednji susret drugog kola skupine D Lige prvaka odigrali u Aalborg i švicarski Kadetten Schaffhausen. Rukometaši Aalborga od prve minute nametnuli su svoj tempo igre te kroz cijelo prvo poluvrijeme bili u vodstvu. Zahvaljujući dobrim reakcijama vratara, ali i greškama Švicaraca u napadu Danci su po odlasku na odmor imali tri pogotka prednosti (11:8).

Prvih 15 minuta drugog poluvremena obilježila je sjajna igra Danaca koji odlaze na +7 (18:11). Zaredale su se tada greške Aalborga koje je, pak, dobro iskoristio Schaffhausen koji iz minute u minute smanjuje svoj zaostatak te serijom 6-0 šest minuta prije kraja susreta uspijeva izjednačiti na 20:20. Krenula je tada prava borba za bodove, a u posljednju minutu utakmice Švicarci ulaze s minimalnom prednošću 23:22. Podjelu bodova osigurao je Emil Berggren koji sa zvukom sirene zabija za 23:23.

Andrija Pendić sa sedam pogodaka bio je najbolji strijelac kod Kadetten Schaffhausena, dok je Marko Mamić zabio njih tri. U redovima Aalborga najefikasniji je bio Emil Berggren s osam zgoditaka, a njih četiri dodao je Niclas Andreas Barud.

Liga prvaka - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Barcelona30:25Orlen Wisla Plock
Bešiktaš MOGAZ HT24:33KIF Kolding
Flensburg31:21Alingsas HK
1Barcelona 10338:280+5817
2KIF Kolding 10292:273+1914
3Orlen Wisla Plock 10288:280+813
4Flensburg 10288:277+1112
5Alingsas HK 10252:298-462
6Bešiktaš MOGAZ HT 10253:303-502

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.10.2014. u 00:05
    gledam kako venio još brani i sjetim se da je davao intervju i za "teen" magazin. znači da brani već 101 godinu. i sve je bolji i mlađi. kako bi rekao slavko cvitković : još ima špirita...
    Obrisan korisnik