Rukomet

Hrvatske rukometašice okupile se u Umagu uoči Croatia Cupa

Davor Kovačević • ponedjeljak, 06.10.2014.
Hrvatske rukometašice okupile se u Umagu uoči Croatia Cupa
Foto: FaH

Europsko rukometno prvenstvo, kojem su domaćini Hrvatska i Mađarska, sve je bliže, a slijedom toga kreću i kontrolna reprezentativna okupljanja. Prvo takvo je pred hrvatskim tereprezentativkama koje su se okupile u Umagu gdje će odigrati tri prijateljske utakmice sa zvučnim protivnicima.

Sunčano umaško nedjeljno popodne dočekalo je hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju koja se iz Zagreba uputila u Umag gdje će odraditi nekoliko treninga, a potom i pripremnih utakmica s vrlo jakim reprezentacijama.

"U Zagrebu se okupilo 11 djevojaka, a u Rijeci smo pokupili Mičijević, ali i Anamariju Gugić koja je uskočila umjesto Lidije Horvat. Horvat nije igrala ni u subotu u Osijeku zbog problema s koljenom i zadnjom ložom. Podravkašice su nas dočekale u Umagu jer su tamo igrale u subotu, a Žderić i Čović su došle iz Ploča", rekao je izbornik reprezentacije Vladimir Canjuga, a prenijele Sportske novosti.

Canjuga na raspolaganju ima 18 djevojaka, pa su tako na okupljanje pozvane Ivana Jelčić, Tea Grubišić, Aneta Benko, Katarina Ježić, Sonja Bašić, Maja Kožnjak, sve članice Lokomotive. Iz Vardara su stigle Maja Sokač i Andrea Penezić, a iz Györa Jelena Grubišić i Vesna Milanović-Litre. Marta Žderić pristigla je iz Budućnosti, Anita Gaće iz Zvenigoroda, a uz Podravkašice Dragicu Džono, Katarinu Elez i Mirandu Tatari, tu su Ćamila Mičijević i Anamarija Gugić iz Zameta te Žana Marić iz Bietigheima.

Croatia Cup službeni je naziv turnira na kojem će uz Hrvatsku nastupiti i reprezentacije Srbije, Njemačke i Poljske, protiv koje će Hrvatska i otvoriti turnir.

Europsko prvenstvo na rasporedu je od 7. do 21. prosinca, a budući da je pred rukometašicama iznimno zahtjevan dio sezone, hrvatski izbornik maksimalno je izašao u susret klubovima uoči završnih priprema.

"Odradit ćemo taktički turnir. Za mjesec dana čekaju nas završne pripreme za Europsko prvenstvo i već ćemo se na ovim pripremama okrenuti njemu. Radit ćemo videoanalize, a djevojke će dobiti svoje primjerke analiza s kojima će se moći kod kuće pripremati za EP", zaključio je Canjuga.

Raspored utakmica Croatia Cupa:

9. listopada:
17 sati Njemačka – Srbija 19 sati Hrvatska – Poljska

10. listopada:
17 sati Poljska – Srbija 19 sati Njemačka – Hrvatska

11. listopada:
14 sati Njemačka – Poljska 16 sati Hrvatska - Srbija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Komandant Mark07.10.2014. u 00:28
    nikad slabija reprezentacija.. nebi me iznenadilo da ne prođu prvi krug na EP
    Komandant Mark