Košarka

Vrlo dobar nastup Marka Popovića u prvom kolu VTB lige unatoč visokoj temperaturi

Branimir Korać • utorak, 07.10.2014.
Vrlo dobar nastup Marka Popovića u prvom kolu VTB lige unatoč visokoj temperaturi

Nastavljeno je natjecanje u VTB ligi, a prvi nastup upisali su i košarkaši Himkija. Na svom parketu ugostili su novaka u ligi Avtodor iz Saratova i slavili bez problema. Zenit je u St. Peterburgu u dramatičnom dvoboju u produžetku bio bolji od ČEZ Nymburka...

Košarkaši Himkija nastup u VTB ligi otvorili su uvjerljivom pobjedom protiv novaka Avtodora iz Saratova. Himki je slavio sa 89:63 iako je imao velikih problema u pripremi utakmice zbog problema s virozom.

"Marko Popović nije uopće trenirao zbog visoke temperature, ali smo ga uspjeli osposobiti. Već neko vrijeme imamo problema sa zdravstvenim kartonom, no uspjeli smo se posložiti i doći do pobjede. Zadovoljan sam pobjedom, najvažnije je da smo u natjecanje ušli sa slavljem", rekao je trener Himkija Rimas Kurtinaitis.

Početak susreta nije bio po željama domaćina koji se vrlo brzo našao u zaostatku i Avtodor je neočekivano vodio 21:13 nakon samo sedam minuta igre. Međutim ubrzo su stvari sjele na svoje mjesto i već do poluvremena situacija se okrenula i Himki je na odmor otišao s vodstvom 44:35 da bi u drugom dijelu samo povećavao prednost.

Najbolji kod domaćina bio je Joffrey Lauvergne s 24 poena (8/12), Petteri Koponen dodao je 19 poena (6/11, trica 5/7), a Marko Popović za 21 minutu upisao je 16 poena (2/4 za dva, 4/8 za tri) i četiri skoka. Kod Avtodora Artem Klimenko ubacio je 17 poena (5/7), a Courtney Fortson 15 poena (5/21) uz pet skokova.

Puno neizvjesniji dvoboj vodio se u St. Peterburgu gdje je domaći Zenit (dosadašnji Spartak) ugostio ČEZ Nymburk i uspio slaviti u produžetku. Nepreciznost Čeha u završnici susreta donijela je domaći produžetak, a zatim i pobjedu.

26 sekundi prije kraja Darius Washington imao je dva slobodna bacanja kod 76:73, ubacio je samo jedno da bi Walter Hodge tricom približio Zenit na 77:76. Odmah su domaćini napravili prekršaj na Radoslavu Rančiku koji ubacuje također jedno slobodno bacanje, a Kyle Landry nakon skoka u napadu sa sirenom zabija i dobiva i slobodno bacanje. Mogao je Zenit do pobjede i u 40 minuta, no Landry je promašio slobodno bacanje.

Domaćin je otvorio produžetak sa 6:0, no ČEZ je minutu i pol prije kraja poravnao na 91:91, ali to su mu bili posljednji poeni. Kyle Landry i Cameron Jones s linije za slobodna bacanja završili su posao.

Prvo ime utakmice bio je Dejan Borovnjak s 23 poena (10/13) i deset skokova, Walter Hodge dodao je 20 poena (9/13) i devet asistencija, a Kyle Landry 11 poena (3/8) i 11 skokova. Kod Čeha Radoslav Rančik ubacio je 19 poena (6/11) uz sedam skokova i šest asistencija, a Darius Washington 17 poena (5/13) uz devet skokova.

VTB liga:
Himki - Avtodor Saratov 89:63
Zenit St. Peterburg - ČEZ Nymburk 95:91 produžetak

Foto - RutNet

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!