Nogomet

Osječanke upisale visoki poraz unatoč dvostrukom vodstvu

Davor Mikulić • srijeda, 08.10.2014.
Osječanke upisale visoki poraz unatoč dvostrukom vodstvu

Igračice Zvonimira Kolaka ipak nisu uspjele iznenaditi favoriziranu ekipu Züricha koja je dvaput bila u rezultatskom zaostatku. Prošlosezonski sudionik osmine finala Lige prvakinja uspio se vratiti i ostvariti uvjerljivu pobjedu kojom je stigao jako blizu ponavljanja tog uspjeha...

Domaće su igračice na najbolji mogući način otvorile susret i u 10. minuti preko Maje Joščak došle do minimalne prednosti koja se održala sve do druge minute sudačke nadoknade kada je rezultat poravnala Humm.

Na identičan način Osječanke su otvorile i nastavak utakmice, te već nakon sedam minuta igre došle do novog pogotka i novog vodstva. Maja Joščak ovoga je puta bila asistent, a mrežu vratarke Friedli pogodila je Mateja Andrlić.

Nažalost, drugo vodstvo trajalo je svega dvije minute. Dodavanje Keller iskoristila je Deplazes i od tada je sve bilo u znaku gostujuće ekipe koja je do kraja postigla još tri pogotka.

Humm je u 66. minuti došla do svog drugog pogotka, a u 69. minuti vlastitu je mrežu zatresla Cepernić. Susret je zaključila Terchoun u 88. minuti za uvjerljivu pobjedu nakon koje Osječanke šanse za prolazak imaju samo u teoriji.

Od prve minute sudačke nadoknade domaća je ekipa imala deset igračica na terenu nakon što je drugi žuti karton zaradila Izabela Lojna.

"Mislim da rezultat nije odraz prikazane igre, truda i zalaganja na terenu. Šteta zbog propuštene prilike, mislim da nam je protivnik bio po mjeri. Hvala publici koja nas je podržala u tolikom broju", rekla je nakon utakmice Izabela Lojna koja se osvrnula i na crveni karton: "Žao mi je što sam oslabila ekipu za uzvrat, ali vjerujem da se to neće ni osjetiti. Suigračice će dati sve od sebe da dođu do pozitivnog rezultata."

Uzvratna utakmica na rasporedu je za tjedan dana u Švicarskoj.

Liga prvakinja, šesnaestina finala:
Osijek - Zürich 2:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.10.2014. u 18:04
    5:2 su izgubile
    Obrisan korisnik
  • Rege08.10.2014. u 22:51
    Red bi bio rezultat i napisati.
    Rege