Rukomet

Talant Dujšebajev novi je izbornik rukometne reprezentacije Mađarske

Zvonka Keliš • srijeda, 08.10.2014.
Talant Dujšebajev novi je izbornik rukometne reprezentacije Mađarske
Foto: Davor Sajko

Mađarska rukometna reprezentacija dobila je novog izbornika. Na klupu je, naime, do kraja siječnja 2017. godine, sjeo aktualni trener poljskog prvaka Kielcea Talant Dujšebajev koji će tako od sada nadalje obavljati dvije rukometne funkcije.

Aktualni trener poljskog prvaka Kielcea Talant Dujšebajev predstavljen je ove srijede i kao novi izbornik rukometne reprezentacije Mađarske. 46-godišnji Dujšebajev preuzet će vodstvo mađarskih rukometnih seniora sve do siječnja 2017. godine, točnije, kraja Svjetskog rukometnog prvenstva u Francuskoj.

Ciljevi pred trenerom Kielcea i sada izbornikom Mađarske, koji će dakle obavljati dvije funkcije, jesu izboriti nastup kako na Europskom rukometnom prvenstvu u Poljskoj tako i ostvariti odlične rezultate na kvalifikacijama za Olimpijske igre u Riju. Kvalifikacija za Euro na rasporedu su već krajem listopada pa će tako 29. listopada Mađari ugostiti Portugal, dok će 2. studenog u goste Ukrajini, a u kvalifikacijskoj skupini nalazi se još i Rusija.

Dujšebajev će na klupi djelovati u timu zajedno s trenerom mađarskog Csurgoija Laszlom Sotonyijem, kao i Csabom Bartokom, a sam predsjednik Mađarskog rukometnog saveza Ivan Vetesi na tiskovnoj je konferenciji prilikom predstavljanja novog izbornika kazao: "Upoznali smo Dujšebajeva i njegovo ponašanje, ali i ideje tijekom pregovora i oni su nam zagarantirali da će djelovati kako bi postigao uspjeh s mađarskom rukometnom reprezentacijom. Sam ugovor, dakako, nosi i određene zahtjeve, naime, reprezentacija mora osigurati nastup na Europskom prvenstvu 2016. godine, sudjelovati na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre te osigurati i nastup na Svjetskom prvenstvu 2017. godine."

Sam Dujšebajev je, pak, izjavio: "Čast mi je što preuzimam kao izbornik jednu rukometnu silu poput Mađarske. Zahvaljujem se svima koji su mi iskazali povjerenje te sam uvjeren kako možemo poboljšati sadašnju situaciju i napredovati. Bit će teško osigurati Olimpijske igre, no dokle god imamo i najmanju priliku, dat ćemo sve od sebe. Ne želim biti arogantan, realist sam i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo naše ciljeve."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10809.10.2014. u 01:21
    ali barem je za njih bitno da nastoje dobiti baš te ekipe koje si naveo, recimo ako se radi o bodovima za drugi krug na jednom velikom natjecanju. Poljska -Mađarska, to nikako ne bi bilo dosadna utakmica.
    narada108
  • Vugi708.10.2014. u 23:44
    Šteta da nije prešao Dravu pa onda potpisao...
    Vugi7
  • Obrisan korisnik08.10.2014. u 23:40
    sile jesu gyor i veszprem, ali reprezentacija se još ne može nazivat silom, sile su danska, španjolska, francuska i hrvatska, a slovenija, island i mađarska poljska itd su ipak koplje ispod
    Obrisan korisnik