Rukomet

Canjuga: "Drugo poluvrijeme smo držali visok tempo i Poljska to nije mogla pratiti"

Iz Umaga:Jelena Bagarić • četvrtak, 09.10.2014.
Canjuga: "Drugo poluvrijeme smo držali visok tempo i Poljska to nije mogla pratiti"
Foto: FaH

Odlično drugo poluvrijeme donijelo je reprezentaciji Hrvatske uvjerljivu pobjedu protiv Poljske na otvaranju pripremnog turnira Croatia cupa u Umagu. Izbornik Canjuga bio je izuzetno zadovoljan obranom svoje reprezentacije, a golmanica Marta Žderić najavila je ogled protiv Njemačke u kojem će se pokušati iskupiti za poraz na Europskom prvenstvu 2012. u Srbiji.

Nakon utakmice Hrvatske i Poljske izbornik i Igračice imali su razloga za zadovoljstvo. Odlična igra u drugom poluvremenu utakmice priskrbila im je uvjerljivu pobjedu. Jedna od najzaslužnijih bila je vratarka Marta Žderić čije su obrane u drugom poluvremenu „pogurale“ Hrvatsku do uvjerljive pobjede.

“Odigrali smo stvarno dobru obranu pa mi i posao nije bio toliko težak. Iako, u odličnoj sam formi, jako dobro smo se pripremali u Budućnosti za Ligu prvakinja koja nas čeka sljedeći tjedan. Iskreno, o Poljskoj nismo znali puno, gledali smo ih jučer dva puta. Znale smo da su dobra ekipa jer su igrale za brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu. Dale smo sve od sebe i pripremale se za naše Europsko što je najvažnije“, izjavila je Žderić nakon susreta.

Zadovoljan je bio i izbornik Vladimir Canjuga koji je prije svega zadovoljan obranom: “Mi smo Poljsku izanalizirati jedno poluvrijeme jučer i jedno danas iz utakmice polufinala Srbija – Poljska s SP-a. Drugo je gledati snimku, a drugo igrati. Mi smo sad prvi puta s njima igrali od kada sam ja izbornik. Izuzetno su jaka ekipa, koja je igrala polufinala SP-a i to se prvo poluvrijeme i vidjelo. Mi smo kombinirali 5-1 i 6-0 obranu u prvom, a to smo ponovili u drugom poluvremenu s tim da sam dosta mijenjao igračice. Želja mi je da na svakoj poziciji imamo po dvije igračice koje mogu igrati 5-1 i 6-0 obranu uz što manje rotacija“, započeo je izbornik Canjuga.

Kazao je također kako je ključ bio ulazak Ćamile Mičijević i obrane Žderić: “Drugo poluvrijeme smo držali visok Poljska to nije mogla pratiti. Zapravo prelaskom sa 6-0 u 5-1 u drugom dijelu drugog poluvremena smo ih izmorili. Ušla je i Mičijević koja je visoka skoro dva metra koje su se malo uplašili, a sve ostalo ulovila je Žderić“, zaključio je Canjuga.

Sutrašnji ogled s Njemačkom na rasporedu je u 19 sati, a Žderić je najavila dobru utakmicu. “Više smo se bazirale na Poljsku, ali večeras ćemo proučiti Njemačku. Igrale smo s njima na prošlom Europskom prvenstvu. Nesretan gol nismo dale, ali nema veze, mislim da ćemo se svi sutra iskupiti i da ćemo stvarno ući dobro protiv njih.“

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!