Nogomet

Italija bez Osvalda i Motte, Immobile: "Conte tražio poštovanje i ponos, zajednički marširamo"

Borna Rupnik • četvrtak, 09.10.2014.
Italija bez Osvalda i Motte, Immobile: "Conte tražio poštovanje i ponos, zajednički marširamo"
Foto: EPA

Italija je uz Hrvatsku glavni favorit skupine za odlazak na Europsko prvenstvo, a novi izbornik Antonio Conte trebao bi biti jedan od glavnih aduta.

Nakon uvodne pobjede nad Norveškom, Italija će u nadolazećem kvalifikacijskom ciklusu snage odmjeriti s Azerbajdžanom i Maltom. No, novi izbornik Antonio Conte u tim dvobojima neće moći računati na Pabla Osvalda i Thiaga Mottu.

Interov napadač Osvaldo ozlijedio je aduktor te ga čeka oko mjesec dana pauze, dok vezni igrač PSG-a Motta mora preskočiti utakmice zbog upale tetive. Već ranije otpao je i Bonaventura iz Milana, dok je Rugani vraćen u mladu reprezentaciju.

Međutim, ozljede nisu narušile optimizam među Talijanima, a Ciro Immobile pohvalno je govorio o pristupu Prandellijevog nasljednika.

"Glavna je razlika u odnosu na Svjetsko prvenstvo što ova skupina igrača zajednički maršira prema cilju. Oduševljeni smo što nosimo talijanski dres i nosimo ga s poštovanjem i ponosom. Nemamo 11 prvotimaca i ostale, kao što je bio slučaj u Brazilu", naglasio je napadač dortmundske Borussije.

"Upravo je sve to Conte tražio od svih nas od samog početka svog mandata", dodao je Immobile. Conteova Italija pobijedila je i Nizozemsku u prijateljskoj utakmici, a Immobile je tada postigao reprezentativni prvijenac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!