Rukomet

Grubišić: "Nije bilo protoka lopte, viška za krila i previše smo silili"

Iz Umaga:Jelena Bagarić • petak, 10.10.2014.
Grubišić: "Nije bilo protoka lopte, viška za krila i previše smo silili"

Nakon uvjerljive pobjede nad Poljskom, Hrvatska je u drugoj utakmici poražena s 26:20 od reprezentacije Njemačke. Izbornik Canjuga, ali i igračice ključ poraza vide u lošoj igri u napadu, ali i u odličnoj predstavi vratarke Katje Schülke koja je čitala udarce hrvatskih reprezentativki.

Hrvatska reprezentacija imala je u drugom susretu Croatia cupa generalnu probu protiv Njemica s kojim i igraju na Europskom prvenstvu u skupini. No, kao i prije dvije godine na EP u Srbiji bolje su bilje Njemice no ovaj puta uvjerljivo.

“Mislim da smo u prvom poluvremenu dobro odigrali u obrani, ali mislim da tokom cijele utakmice nismo dobro igrali u napadu. Nije bilo protoka lopte i viška za krila, da smo dosta silili. Mislim da je glavni problem bio u napadu. Odigrali smo u drugom poluvremenu lošije u obrani, jednostavno nismo bili na nivou danas. Kad smo počele gubiti nismo se mogle nikako izvući iz toga“, izjavila je vratarka Jelena Grubišić koja je u prvom poluvremenu skupila sedam obrana.

Izbornik reprezentacije Vladimir Canjuga također je probleme vidio u napadu, ali i u nedostatku ljevakinje na desnom vanjskom: “ Nama je definitivno danas nedostajala prava ljevakinja u vidu jučerašnje Žane Marić ili Lidije Horvat koja nije tu. Protiv takvih obrana je teško igrati sa dešnjakom kao što je Kristina Elez. Mi smo imali 28 krivi šuteva, prvo poluvrijeme 11 a drugo 17. I imali smo 11 tehničkih grešaka, a to znači ukupno 40 lopti u ruke protivnika. Tu svaka diskusija o pobjedi pada u vodu. Njihova vratarka je čitala naše zicere, a što bi bilo da smo zabili pet čistih 'zicera'. Ne bi bio na poluvremenu 10:10, nego 15:10. Da bi se dobila utakmica ti ziceri se moraju zabijati“, prokomentirao je izbornik.

„Praktično smo izgubili utakmicu u prve tri minute drugog poluvremena kad su nam napravili 3-0. Mi smo nastavili s lošim napadom, Ježić je dobila isključenje i tu smo se raspali“ rekao je Canjuga koji će se zajedno sa svojoj reprezentacijom ponovo susresti s Njemačkom na Europskom prvenstvu.

“ Jučerašnja utakmica mora biti primjer za pobjedu protiv Njemačke na Europskom prvenstvu. Treba zabiti penale i stvorene šanse, prije svega šuteve s krila i pivota, a ona je lakše i vanjskima kad se oni povuku. Toga danas nije bilo. Garantiram da bi jučerašnjom utakmicom Njemačka izgubila, možda ne devet kao Poljska, ali sigurno s pet šest pogodaka. Zašto cure nisu tako danas odigrale, to ćemo malo analizirati. Da li umor, da li glava ili malo prepotencija, ali nešto nije bilo u redu“, zaključio je Canjuga.

Sutra u 16 sati Hrvatsku očekuje susret sa Srbijom u kojem ako pobijedi i ako Njemačka izgubi ili odigra neriješeno s Poljskom osvaja ovaj turnir. “Jedni druge poznajemo stvarno dobro. Biti će sigurno dobra utakmica i dati ćemo sve od sebe da to pobijedimo i da će se sve posložiti da osvojimo taj Croatia cup“, zaključila je Jelena Grubišić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!