Nogomet

Video: Egipat protiv Bocvane stigao do prve pobjede, bodove podijelili Senegal i Tunis

Davor Mikulić • subota, 11.10.2014.
Video: Egipat protiv Bocvane stigao do prve pobjede, bodove podijelili Senegal i Tunis
Foto: EPA

Petak nam je donio tri susreta Afričkog kupa nacija, a pogotke su gledatelji vidjeli samo u Bocvani gdje je do prve pobjede stigao Egipat. Bodove su podijelili Senegal i Tunis, te Angola i Lesoto...

Tek u trećem kolu Afričkog kupa nacija pobjedu je upisao Egipat koji je gostovao kod Bocvane, najslabije momčadi grupe G. U prvom dijelu utakmice mreže su mirovale, no početkom nastavka Egipćani su u periodu od samo sedam minuta postigli dva pogotka i tako osigurali važna tri boda.

El Neny je pogodio mrežu domaćeg vratara u 56. minuti, a u 62. je strijelac bio i Salah. Prilika nije nedostajalo do kraja susreta, do rezultatskih promjena više nije bilo.

U drugom susretu ove grupe snage su odmjerile dvije do sada neporažene momčadi, Senegal i Tunis, a situacija je i nakon međusobnog dvoboja ostala nepromjenjena. Iako je susret bio vrlo zanimljiv, uz nekoliko zaista odličnih prilika na obje strane, vratari su sačuvali svoje mreže netaknutima tijekom svih 90 minuta pa obje reprezentacije sada imaju po četiri boda prednosti ispred Egipta. Posljednjeplasirana je Bocvana koja je jedina bez ijednog osvojenog boda.

Na rasporedu je u petak bila i jedna utakmica grupe C, a niti tamo gledatelji nisu mogli vidjeti niti jedan pogodak. Angola tako i nakon trećeg kola ne zna za pobjedu, a ovim bodom drži posljednje mjesto. Lesotu je ovo drugi remi nakon početnog poraza od Burkine Faso.

Rezultati:
Bocvana – Egipat 0:2
Senegal – Tunis 0:0
Lesoto – Angola 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!