Rukomet

Rukometaši Varaždina potonuli u nastavku, Nantes slavio s 15 razlike

Mihaela Bradovski • subota, 11.10.2014.
Rukometaši Varaždina potonuli u nastavku, Nantes slavio s 15 razlike
Foto: Danijela Lemaić

Unatoč velikoj borbi i izjednačujućih 16:16 na poluvremenu, rukometaši Varaždina iz Nantesa se vraćaju s teškim europskim porazom. Odličnu večer u dresu domaćina imali su Valero Rivera i vratar Gorazd Škof...

Rukometaši Varaždina s gostovanja u Nantesu vraćaju se s visokim porazom. Jedina neporažena momčadi francuske lige uz Montpellier, ona pod vodstvom Thierryja Antija od hrvatskog je predstavnika bila uspješniji rezultatom 42:27.

U prvih pola sata igre Varaždinci nisu pokazali impresioniranost, domaća momčad nekoliko se puta odvajala no na poluvrijeme se otišlo u egalu, pri 16:16. Nakon pet minuta igre rukometaši Nantesa vodili su s 4:1, u 12. je na semaforu stajalo 9:5, nakon pogotka Valera Rivere i nove obrane sjajnog Škofa, ali svega tri minute kasnije gosti se primiču na tek pogodak zaostatka.

Kapetan Nantesa Rock Feliho +4 za svoju momčad vraća u 18. minuti, no i ovoga puta domaći sastav u svega tri minute prokockava gotovo čitavu zalihu. Izjednačujući pogodak pao je dvije minute prije odlaska na odmor.

Iako je sam kraj prvog dijela donio poravnanje i nadu da se i u nastavku može pružiti što veći otpor uoči uzvrata za tjedan dana, on je otvoren novim Nantesovim odvajanjem, a zatim je nakon 34. minute i 20:18 uslijedila prva "crna rupa" u realizaciji gostiju.

Osim što su Varaždinci svojim ishitrenim napadima i pogreškama favoriziranom domaćinu omogućili brojne brze pogotke, Škof je zaključao svoja vrata i susret završio s 24 obrane. Sa spomenutih 20:18 Rivera i društvo u tri minute stižu do 24:18, a točno na polovici drugog dijela i do 30:19 i tu je nažalost po hrvatskog predstavnika bilo otklonjeno pitanje pobjednika.

S 15 pogodaka Valero Rivera bio je daleko najuspješniji šuter, dok su u dresu Varaždina jednako golova, ali zajedno postigli Huđ, Tokić i Kuduz. Četiri je dodao Zoran Jeftić.

Rukometaši Bregenza na domaćem su terenu izgubili rezultatom 27:36 od Skjerna. U domaćoj momčadi zaigrao je i Filip Gavranović, strijelac dva pogotka.

EHF Europski kup, drugo kolo kvalifikacija:
Nantes - Varaždin 1930 42:27 (16:16)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!