Košarka

Video: Odličan nastup Andrića u porazu Astane, Lokomotiv u derbiju nadigrao CSKA

Branimir Korać • ponedjeljak, 13.10.2014.
Video: Odličan nastup Andrića u porazu Astane, Lokomotiv u derbiju nadigrao CSKA

Bogat nedjeljni program u VTB ligi donio je veliki dvoboj između Lokomotiv Kubana i CSKA. Slavila je momčad Krune Simona, a manje sreće imao je Lukša Andrić unatoč odličnoj partiji u Češkoj...

Zenit St. Peterburg - Enisej Krasnojarsk 89:73

Zenit iz St. Peterburga imao je lakši posao u drugom susretu VTB lige nego u prvom nastupu. U prvoj utakmici tek nakon produžetka svladao je ČEZ Nymburk, no zato je u drugom susretu protiv Eniseja bio puno uvjerljiviji i visoko je slavio sa 89:73. Susret je prelomljen na početku posljednje četvrtine kada su Walter Hodge i Dmitri Kulagin odveli Zenit u dvoznamenkaste vode nakon čega više nije bilo povratka.

"Čestitke Zenitu na pobjedi, naš protivnik je za razliku od nas igrao vrlo dobro. Počeli smo loše i dopustili Zenitu prednost od deset poena u startu i nismo se do kraja oporavili. Najviše što smo se uspjeli približiti bilo je na pet poena. Imali smo 18 izgubljenih lopti i dali smo Zenitu puno laganih prilika za poentiranje. Naravno, moramo se još uigrati, momčad je doživjela dosta promjena ovog ljeta", govorio je trener gostiju Stevan Karadžić.

U pobjedničkom sastavu Walter Hodge ubacio je 22 poena (7/17) uz osam asistencija, a Cameron Jones dodao je 21 poen (8/17). Kod Eniseja Pavel Sergejev ubacio je 16 poena (6/7) dok je Terrico White dodao 13 poena (5/10).

Nižnji Novgorod - Kalev Talin 82:71

Nižnji Novgorod na svom parketu upisao je i drugu pobjedu i to protiv Kaleva koji se pokušavao iskupiti za katastrofalan poraz u prvom susretu protiv Lokomotiv Kubana. Estonci su se odlično držali u prvom poluvremenu, nisu dali domaćinu da se odvoji, ali u drugom dijelu situacija se promijenila. Taylor Rochestie i Tarence Kinsey odveli su domaćina na 55:46, Kalev je ostao bez snage i Nižnji Novgorod je mirno priveo susret kraju.

"Početak utakmice nije bio dobar za nas. Da smo pogodili ono što smo morali, rezultat bi sigurno bio još bolji u našu korist. Osim toga samo smo glumili da igramo obranu, nismo bili agresivni. U nastavku smo gostima otežali posao, natjerali njihove razigravače da više koriste šut i u posljednjoj dionici nije više bilo problema", smatra trener domaćina Ainars Bagatskis.

Kod pobjednika Taylor Rochestie ubacio je 23 poena (9/12), Tarence Kinsey dodao je 18 poena (7/15) i sedam skokova, Artsiom Parahuski 12 poena (5/7) i 12 skokova, a Trey Thompkins 11 skokova. Kod Kaleva samo petorica igrača upisala su se među strijelce. Frank Elegar ubacio je 26 poena (12/15) uz 14 skokova, a slijedio ga je Scott Machado s 15 poena (6/23), deset asistencija i šest skokova.

Lokomotiv Kuban - CSKA Moskva 81:73

Još uvijek je svježe sjećanje na ispušten prolazak u polufinale Lokomotiva prošle sezone kada je protiv CSKA imao 2-0, dvije utakmice na svom parketu i puno bolju atmosferu oko kluba. Stoga su domaći navijači "na nož" dočekali Moskovljane i tražili su pobjedu za iskupljenje. Do nje su i došli u odličnom susretu u kojem su u posljednjoj četvrtini uspjeli osigurati prednost i predvođeni Maksimom Grigorjevom otići do pobjede.

"Ovo je prava momčadska pobjeda, svi koji su nastupili, dali su svoj doprinos. Zubkov, Voronov i Kurbanov možda nisu imali neku jaku statistiku, ali su svi odigrali važnu ulogu i u obrani i u napadu. Isto vrijedi i za Anthonyja Randolpha. Naravno, Grigorjev je zvijezda dana, ali smo cijelo vrijeme znali da ukoliko njega stane šut, netko drugi će ga nadomjestiti. Tijekom gotovo cijele utakmice igrali smo jako dobru obranu, posebno u trećoj četvrtini. Ne mogu reći da je naš napad bio savršen, ali obrana, agresivnost i skok u napadu bili su na visokoj razini", rekao je trener Lokomotiva Sergej Bazarevič.

Grigorjev je susret završio s 18 poena (6/9, trica 5/7), Derrick Brown je dodao 15 poena (6/11), Richard Hendrix 12 poena (5/10) i 11 skokova, a Kruno Simon za 21 minutu ubacio je devet poena (0/4 za dva, 1/3 za tri) uz pet skokova i tri asistencije. Kod Moskovljana Miloš Teodosić ubilježio je 22 poena (6/8), a Aleksander Kaun 14 poena (7/10) i pet skokova.

ČEZ Nymburk - Astana 86:67

Bez ozlijeđenog Nika Caner-Medleya, Astana nije mogla parirati ČEZ Nymburku. Lukša Andrić bio je jedini raspoloženi kod gostiju koji su na kraju upisali visok poraz. Početak drugog poluvremena bio je koban za goste koji su ostali četiri minute bez poena, a Nymburk se potpuno odvojio. Domaćin je pod svaku cijenu htio pokazati da tri startna poraza nisu ostavila traga na igračima i u tome je uspio.

"Mislim da smo odigrali jako dobru utakmicu. Bili smo koncentrirani od samog početka i odradili smo odličan posao u obrani. Posebno smo bili dobri u trećoj dionici kada smo primili samo devet poena, dobro smo igrali s loptom i imali puno otvorenih šuteva u napadu", rekao je Kestutis Kemzura.

Kod Čeha su se istaknuli Darius Washington s 18 poena (7/8), sedam asistencija i pet ukradenih lopti dok je Pavel Houška dodao 13 poena (6/8). Kod Astane Lukša Andrić je za 29 minuta ubacio 20 poena (8/12) uz 14 skokova, ali i sedam izgubljenih lopti dok je Jerry Johnson dodao 17 poena (6/10) uz šest asistencija i pet skokova.

Uniks Kazan - Bisons Loimaa 85:80

Uniks se dosta namučio s finskim Bisonsima i uz dosta muke stigao je do pobjede. Očekivalo se lagano slavlje jednog od glavnih kandidata za naslov prvaka, međutim nije išlo glatko. Ključna je bila trica Zisisa minutu i pol prije kraja susreta za plus pet, Ahonen je imao priliku za vratiti Bisonse u igru, ali nije bio precizan i pobjeda je otišla na stranu domaćina.

"Jako sam ponosan na moju momčad zbog ovog nastupa. Naš cilj bio je odigrati bolje protiv Uniksa nego što smo to učinili protiv CSKA. Bili smo ravnopravni sve do kraja kada nas je svladao umor i dozvolili smo domaćinu previše napadačkih skokova. Pred nama je još dosta posla, ali zadovoljni smo", rekao je trener Finaca Greg Gibson.

Prvo ime utakmice bio je Keith Langford s 19 poena (5/11) i sedam skokova, a D'Or Fischer upisao je 17 poena (6/10) uz osam skokova. Kod gostiju Aaron Johnson ubacio je 14 poena (5/7) uz šest asistencija, a po 13 su dodali Matti Nuutinen (4/10, sedam skokova), William Harris (5/10, sedam skokova), Roope Ahonen (4/9) i Ian Hummer (6/15).

VEF Riga - Krasni Oktjabr Volgograd 75:76

Najzanimljivije bilo je u Rigi gdje je domaći VEF u dramatičnoj završnici poražen od gostiju iz Volgograda. Krasni Oktjabr je uspio velikom serijom 22:4 u završnici preuzeti vodstvo 75:67, no domaćin se vratio i izjednačio. Četiri sekunde prije kraja Victor Cuthbert ubacio je jedno slobodno bacanje za 76:75, na drugoj strani šut za pobjedu imao je Gerald Robinson, ali nije pogodio i gosti odnose pobjedu.

"Jako dobra utakmica za sve ljubitelje košarke. VEF je igrao dobro, obje momčadi zaslužile su pobjedu, ali samo jedna može slaviti. Moram čestitati svojim igračima na borbi do samog kraja. Imali smo dosad velikih problema u skoku, ali ovdje smo bili bolji u toj fazi igre i to nam je donijelo pobjedu", tvrdi trener gostiju Valentin Berestnev.

U sastavu iz Volgograda David Kennedy ubacio je 19 poena (5/17) uz devet skokova i pet asistencija, a Victor Cuthbert dodao je 17 poena (6/9) i devet skokova. Kod domaćina Gerald Robinson ubacio je 30 poena (11/18) uz sedam skokova i pet ukradenih lopti, a Janis Timma dodao je 16 poena (4/10).

Foto - Lokomotiv Kuban, Facebook

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.10.2014. u 08:26
    Jaka liga i treba je dobro popratiti. Čestitam na trudu. Lokomotiv i Himki imaju ekipe na razini Eurolige a ne igraju .
    Obrisan korisnik