Nogomet

Nenad Gračan uoči Engleske: "Kod igrača vidim veliki motiv i želju"

Davor Mikulić • ponedjeljak, 13.10.2014.
Nenad Gračan uoči Engleske: "Kod igrača vidim veliki motiv i želju"
Foto: Davor Mikulić

Hrvatska U-21 reprezentacija stigla je u Vinkovce gdje je odradila trening, a sve je zabrinula ozljeda Ante Ćorića koji je odmah zatražio liječničku pomoć, te napustio teren...

Izabranici Nenada Gračana danas su odradili trening na stadionu u Vinkovcima nakon kojeg je pred novinare izašao i sam izbornik, svjestan važnosti sutrašnje utakmice u kojoj Hrvatska U-21 reprezentacija traži odlazak na Europsko prvenstvo koje se održava iduće godine.

Na samom početku osvrnuo se na utakmicu odigranu u petak u Wolverhamptonu gdje je Hrvatska imala vodstvo, ali je na kraju, pogotkom u 85. minuti poražena 2:1. "Iz Engleske imamo aktivan rezultat koji nam sigurno daje nadu za prolaz. Kod igrača vidim veliki motiv i želju. Imamo određenih problema s obzirom na kartone i ozljede, a neki igrači nisu niti igrali prvu utakmicu. Oni koji su ovdje, svjesni su situacije", rekao je izbornik Nenad Gračan, te dodao: "Generacijski možemo učiniti jako puno da se plasiramo u završnicu gdje već dugo nismo bili. Respektiramo protivnika jer se radi o jednoj zaista kvalitetnoj reprezentaciji. Međutim, igramo pred našim navijačima i ako budemo popravili neke stvari u odnosu na prvu utakmicu, možemo proći".

Igrači će imati veliku podršku s tribina jer već danas je stadion gotovo rasprodan. Posljednji put Vinkovci su ugostili Hrvatsku u studenom 2009. godine kada je A selekcija odigrala prijateljski susret s Lihtenštajnom. "Drago mi je da smo došli u Vinkovce, ovdje dugo nije bilo velikih utakmica i sigurno su se navijači zaželjeli. Ovdje se voli reprezentacija i sigurno da to puno znači i igračima i svima nama. Nadam se da će nas bodriti bez obzira na stanje na terenu jer se utakmica igra 90 minuta."

Kako tvrdi Gračan, početnih jedanaest još uvijek ne može odrediti jer se danas na treningu ozlijedio Ante Ćorić. Iako nije izgledalo opasno, odmah je otišao izvan terena, te zatražio liječničku pomoć.

"Teško mi je odrediti sastav jer se danas i Ćorić ozlijedio, moramo vidjeti kakva je situacija s njim. Promjena će sigurno biti jer nema niti Župarića i Pavičića zbog žutih kartona."

"Moramo biti strpljivi i ne smijemo se baš previše otvarati. Već sam rekao kako se radi o kvalitetnoj reprezentaciji, igrači Engleske su individualno jaki", riječi su kojima je izbornik Gračan zaključio konferenciju za medije.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!